El Ple

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/04/2024 07:59:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Ple Municipal

El ple municipal aprova, sense cap vot en contra, el Pacte de Ciutat per a la reconstrucció social i econòmica de Sant Feliu

31/07/2020
Lectures: 2033
El ple municipal aprova, sense cap vot en contra, el Pacte de Ciutat per a la reconstrucció social i econòmica de Sant Feliu

Dijous 30 de juliol es va celebrar el sisè ple telemàtic de la història de l'Ajuntament de Sant Feliu. La sessió va estar marcada per l'aprovació d'un dels acords més rellevants d'aquest any, el Pacte de Ciutat. L'alcaldessa Lídia Muñoz va presentar-lo com un instrument per fer front a les conseqüències del coronavirus a Sant Feliu, que en la seva elaboració ha comptat amb la participació, a més de regidors i regidores de govern i personal tècnic de l'Ajuntament, de persones representants de sindicats, comerç i empresa locals, salut comunitària, sostenibilitat, i entitats dels àmbits educatiu, esportiu, cultural i social; així com de tots els partits amb representació municipal. I finalment ha passat per un procés de participació ciutadana. 

L'impuls del Pacte de Ciutat es va aprovar per unanimitat inicialment en el ple extraordinari del 14 de maig i durant aquests mesos de treball intens en comissions i plenari, s'han definit les línies d'acció i actuació que hauran de guiar la sortida de la crisi i la revitalització de la ciutat en tots els seus àmbits. Un treball conjunt i col.laboratiu per assolir els objectius consensuats pels seus integrants, com la consecució d'una ciutat més sostenible, més habitable i més cohesionada, avançant amb criteris d'equitat i justícia social per no deixar ningú enrere en aquesta crisi. 

Així, el Pacte ha comptat amb tres comissions a partir dels blocs temàtics elaborats en base als objectius: la Comissió de revitalització econòmica, la de Garantia de drets bàsics de la ciutadania, i la de Nous usos de l'espai públic i equipaments. Al llarg de diverses sessions aquestes comissions han acordat una sèrie de propostes que es van fer públiques a través de la plataforma Decidim, i que la ciutadania ha pogut consultar i complementar fins al 15 de juliol passat. El contingut final amb 72 mesures és el que va aprovar finalment en aquest ple municipal de juliol.

Els acords del Pacte -que té un horitzó a mig termini de 18 mesos (desembre de 2021)-, s'inclouran al PAM (Pla d'Acció del Mandat) i el seu compliment es podrà seguir mitjançant la eina de seguiment habilitada a la web, on la ciutadania podrà veure en viu l'avenç i consecució de les mesures.

A més, el Plenari del Pacte es constituirà ara en la Comissió Seguiment del Pacte de Ciutat, comissió que vetllarà per al seu compliment i que es reunirà cada tres mesos. I en paral·lel, la junta de portaveus amb caràcter mensual, analitzarà i farà el seguiment de les accions realitzades.

La moció va comptar amb el vot a favor de tots els grups municipals, a excepció de l'abstenció de VSF.

Ajuts i subvencions per impulsar i garantir l'activitat del teixit associatiu de la ciutat

Al ple municipal de juliol es van tractar dues mocions més, en aquest cas d'àmbit general. D'una banda els grups SFECP, ERC i TSSF van portar a aprovació un text per a la creació d'una comissió al Congrés dels Diputats per esclarir els presumptes delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal de l'anterior cap de l'Estat, Juan Carlos Borbón. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels tres grups que la van presentar, els vots en contra de Cs i VSF, i l'abstenció del PSC. El grup socialista va portar al ple la darrera moció de la jornada, que tractava sobre la gestió sanitària de la Generalitat de nous brots de COVID-19 als municipis, que es va aprovar amb els vots a favor de PSC, Cs i VSF, els vots en contra d'ERC i TSSF, i l'abstenció de SFECP.

En l'apartat dedicat a l'Àrea de Govern obert i serveis generals el ple municipal va aprovar el compte general del pressupost 2019 amb els vots a favor de l'equip de govern, PSC i VSF, i l'abstenció de Cs i TSSF. En clau econòmica també es va aprovar una declaració complementària de no disponibilitat de crèdits motivada pel Pla de mesures internes derivat de les afectacions pressupostàries estimades per la crisi de la COVID-19, que va comptar amb els vots a favor de tots els grups a excepció de les abstencions de PSC i TSSF. Un altre punt de caire econòmic, l'expedient de modificació de crèdit 3/2020, es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i VSF, el vot en contra de Cs, i les abstencions de PSC i TSSF. Per la seva banda la regidora d'Activitat econòmica Loren Rider va presentar a la sessió plenària un punt que va comptar amb la unanimitat de tot el consistori, que suspèn cautelarment l'aplicació de tarifes al mercat de marxants.

També per unanimitat es va aprovar el punt que la regidora d'Urbanisme Mireia Aldana va presentar al ple, en què es declaren d'especial interès unes obres de construcció de 90 habitatges de protecció oficial, un local social, 24 places d'aparcament i 30 trasters al carrer de Clementina Arderiu. El següent punt proposava la transferència de 14.133,59 euros a la Comunitat de béns del Centre de Serveis El Pla com a part del resultat econòmic negatiu de l'exercici 2019. Aquesta transferència es va aprovar amb els vots a favor de PSC, SFECP i ERC, el vot en contra de VSF, i les abstencions de Cs i TSSF.

El soterrament també va tenir la seva quota al ple municipal de juliol, amb l'aprovació per unanimitat d'un punt que versava sobre la desafectació dels béns de domini públic a béns patrimonials de dues finques de titularitat municipal. En paraules de l'alcaldessa Lídia Muñoz, "aquest punt prepara la ciutat per a l'inici d'obres del soterrament, i només estem pendents de saber la data d'inici".

La sessió plenària de juliol també va aprovar per unanimitat les dues festes locals de Sant Feliu per a l'any 2020. Concretament, se celebraran dilluns 24 de maig coincidint amb la segona Pasqua, i dilluns 11 d'octubre coincidint amb la Festa de Tardor.

Els punts 16 i 17, d'àmbit tecnològic, proposaven d'una banda la contractació del desenvolupament d'un programari de gestió d'infraccions i incidències de la via pública amb terminals mòbils de l'Ajuntament, i de l'altra la contractació dels serveis integrals de suport tècnic i renovació tecnològica del parc de microinformàtica. El primer va comptar amb el suport de tot el consistori a excepció del vot en contra de Cs, i el segon va comptar amb la unanimitat favorable de tots els grups.

Els temes proposats al ple municipal des de l'Àrea de drets de ciutadania i polítiques socials contemplaven l'aprovació d'un seguit de subvencions a entitats i associacions d'aquest àmbit, incloent-hi les bases reguladores i la convocatòria per al 2020 de la concessió de subvencions per a persones propietàries d'habitatges adscrits a la Borsa de Lloguer Social. L'atorgament d'aquestes subvencions i les bases reguladores van tenir el vot favorable de tots els grups, amb les úniques excepcions dels vots en contra de Cs en els punts 27, 28 i 31.

El ple va continuar amb la votació per atorgar dues subvencions més, en aquest cas proposades des de l'Àrea de territori, sostenibilitat i activitat econòmica, dirigides a l'Agrupació de Defensa Forestal i l'Associació gats i gossos, que van comptar amb la unanimitat de tots els grups. També es va tractar el pla de treball i conveni de col·laboració entre el Consorci del parc agrari del Baix Llobregat i l'Ajuntament per a la millora de les infraestructures i dels serveis agraris de Sant Feliu amb una aportació de 20.000 euros, que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups a excepció de l'abstenció de VSF.

Ja en les acaballes del ple de juliol es va aprovar la incorporació de quatre punts per urgència. El primer d'ells, presentat pel regidor d'Hisenda Oriol Bossa, proposava una nova modificació de crèdit i es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, Cs i VSF, i l'abstenció de PSC i TSSF. El dos punts següents tractats per urgència versaven sobre l'aprovació de subvencions per a diferents entitats de l'Àrea de Drets de ciutadania i polítiques socials, que van comptar amb el vot a favor de PSC, SFECP, ERC, TSSF i VSF, i el vot en contra de Cs, que també va votar negativament al tractament d'urgència d'aquests punts. Les mateixes votacions, inclòs el vot negatiu de Cs a la urgència, es van repetir en el darrer punt per urgència del ple de juliol, que proposava una aportació municipal per import de 1.200 euros a la Fundació Utopia Joan N. García Nieto, d'Estudis socials del Baix Llobregat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior