Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
08/05/2021 07:24:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament avança cap a la millora de la transparència

03/10/2012
Lectures: 3977
L'Ajuntament avança cap a la millora de la transparència

En la darrera sessió plenària, celebrada dijous 27 de setembre, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat acollir-se als indicadors internacionals ITA per avaluar la transparència de la gestió municipal. Precisament la voluntat d'incrementar la transparència i l'agilitat de l'Ajuntament figura al Pla d'Actuació del Mandat com una de les prioritats de l'equip de govern.

Així, l'activitat pública i la gestió administrativa de l'Ajuntament de Sant Feliu se sotmetran a l'avaluació de l'organització no governamental Transparency International (TI), dedicada a combatre la corrupció a partir de l'accés a la informació. La metodologia es desenvolupa en base als indicadors que marca l'Índex de Transparència dels ajuntaments (ITA), eina que s'utilitza per mesurar el nivell de transparència dels ajuntaments davant la ciutadania i la societat.

A través de l'ITA, anualment es fa una valoració entre els 110 municipis més grans de l'Estat espanyol. L'anàlisi es fa a partir de 80 indicadors que s'avaluen en 6 grans àrees, com són la informació sobre la corporació municipal; les relacions amb la ciutadania i la societat; la transparència econòmica i financera; la transparència en les contractacions de serveis; la transparència en matèries d'urbanisme i obres públiques; i la nova llei de transparència.

Prova de la voluntat de l'Ajuntament d'avançar cap a la transparència en la informació i de garantir el compliment d'aquests indicadors, durant el segon trimestre de l'any 2012 ha realitzat un exercici d'autoavaluació, prenent com a referència els 80 indicadors que l'organització Transparency International va utilitzar l'any 2010 per avaluar els 110 ajuntaments més grans de l'Estat. Segons el resultat d'aquesta autoavaluació, l'Ajuntament de Sant Feliu compleix un 45% dels indicadors fixats per l'ITA, i ocuparia el lloc 94 entre els 110 ajuntaments analitzats.

L'organització TI ha comunicat a l'Ajuntament de Sant Feliu que, tot i no formar part dels 110 ajuntaments més grans de l'Estat espanyol, faran també la seva avaluació un cop finalitzi la valoració dels 110 grans ajuntaments que formen part de l'ITA 2012.

En la sessió plenària el consistori també va acordar impulsar la modificació de l'actual Ordenança reguladora de l'administració electrònica per incorporar tots els paràmetres necessaris per garantir la transparència, la reutilització de dades i la simplificació administrativa com a eixos vertebradors de la gestió i de la informació de l'activitat municipal.

El departament de Tecnologies i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de Sant Feliu serà l'encarregat de desenvolupar aquest projecte per tal de superar l'avaluació de l'ITA.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior