Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 04:45:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Més de 8.000 alumnes dels centres de Sant Feliu inicien un nou curs escolar marcat per les mesures de seguretat i prevenció

14/09/2020
Lectures: 1407
Més de 8.000 alumnes dels centres de Sant Feliu inicien un nou curs escolar marcat per les mesures de seguretat i prevenció

Dilluns 14 de setembre més de 8.000 alumnes, aproximadament el 18% de la població de Sant Feliu, han iniciat sense incidències destacables el curs acadèmic 2020-2021 a les escoles i instituts públics, concertats i privats del municipi, seguint els protocols i mesures davant la Covid-19. D'aquests, més de la meitat -4100 alumnes- estan matriculats als cicles d'educació Infantil i Primària, i 3900 faran estudis secundaris. A les escoles bressol municipals hi ha un total de 336 nens i nenes d'entre 0 i 3 anys. I a l'Escola de Música han començat 435 alumnes. Aquestes dades poden variar atesa la matrícula viva que permet la matriculació de nous i noves alumnes.

Augmenten els ajuts per a l'escolarització

Des de dilluns 14 i fins al dimecres 30 de setembre es poden demanar els ajuts que l'Ajuntament ofereix a les famílies empadronades a Sant Feliu amb fills i filles escolaritzats a la ciutat. Aquestes prestacions estan destinades a subvencionar els llibres i les sortides escolars obligatòries, així com el material escolar i altres recursos educatius per al curs 2020-2021, simplificant així les ajudes en un sol tràmit perquè sigui la família qui les gestioni en funció de les seves necessitats.

Una de les a principals novetats d'enguany és l'augment de l'import dels ajuts, especialment a secundària. També s'aposta per empoderar directament a les famílies ja que seran aquestes, i no les escoles, les que rebran directament les prestacions. 

El principal requisit per optar als ajuts és que tant els pares, mares o tutors com els infants estiguin empadronats a Sant Feliu. A més, els nens o nenes han d'estar escolaritzats en una escola del municipi, o han de ser alumnes en Centres d'Educació especial de la comarca.

Tot i que l'ajuda és de caràcter universal, es podran beneficiar les famílies que compleixin determinats requisits econòmics, els quals s'han fixat prenent com a referència l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i el nombre de membres del nucli familiar. Els imports dels ajuts seran quantitats fixes, segons els cursos i centres on l'alumne es trobi escolaritzat. L'alumnat dels centres d'educació infantil i primària, així com el de les escoles d'educació especial rebran 130 euros, mentre que per a aquells escolaritzats en centres d'educació secundària obligatòria la quantitat puja fins als 150 euros.

El tràmit per presentar aquestes sol·licituds s'haurà de realitzar preferentment en línia a través d'aquest enllaç. És necessari disposar de certificat digital, DNI electrònic, idCAT, certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre o l'idCAT Mòbil. En cas de no disposar de mitjans electrònics, es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre el suport necessari a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 685 80 01 o a través d'aquest altre enllaç.

Mesures per garantir un inici de curs segur a les escoles de Sant Feliu

Els diferents centres de la ciutat han obert les seves portes seguint les indicacions contemplades dins els corresponents pla d'obertura, juntament amb les mesures que s'han treballat des de l'Ajuntament per tal que alumnat i professorat comptin amb les màximes garanties de seguretat i prevenció.

Entre d'altres, Sant Feliu es dotarà d'una Taula de coordinació permanent d'educació i salut, formada per les direccions, AMPAs i AFAs, així com per personal municipal de l'àmbit de l'Educació i la Salut, i referents de salut comunitària dels CAPs, que faran el seguiment de l'evolució del curs escolar. Per part de l'Ajuntament també s'ha reorientat i intensificat el servei de neteja a tots els centres educatius, i s'han desenvolupat actuacions de senyalització horitzontal a la via pública per reforçar les mesures de seguretat en les entrades i sortides de cadascun dels equipaments.

L'Ajuntament ha implementat una sèrie d'actuacions d'adequació dels nous accessos als centres de primària per vetllar per les entrades i sortides segures, així com la sectorització de patis i menjadors per garantir que els grups estables de convivència no es barregin, i mantinguin la pertinent distància de seguretat. Un altre dels compromisos és el de reforçar la presència policial als voltants dels centres en els horaris d'entrada i sortida. A més, s'han tallat els carrers d'Eugeni d'Ors, Josep Teixidó, Mas Lluí i Verge de la Mercè en els horaris d'entrada i sortida dels centres al matí i a la tarda, en una clara aposta per garantir la mobilitat segura i les mesures de distància normatives, i amb la possibilitat de que s'ampliïn durant el curs.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior