Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/06/2021 16:15:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu celebra el Dia mundial del donant amb una jornada especial de donació de sang

10/06/2021
Lectures: 205
Sant Feliu celebra el Dia mundial del donant amb una jornada especial de donació de sang

Dilluns 14 de juny és el Dia mundial del donant, i Sant Feliu ho celebrarà amb una jornada especial de donació de sang. La jornada es portarà a terme el mateix dia de 17 a 21 hores al Centre Cívic Les Tovalloles (riera de la Salut, 10), i les persones que vulguin donar hauran de reservar dia i hora a través de l'enllaç donarsang.gencat.cat.

Santfeliuencs i santfeliuenques tenen així l'oportunitat de refermar el seu compromís amb aquesta iniciativa altruista, una implicació que ha quedat palesa amb l'alt grau de participació demostrat per la ciutadania en els darrers 12 mesos. Des de juny de l'any passat s'han comptabilitzat 1.625 donacions al municipi, dels quals 80 han estat noves persones donants, i 201 han omplert el qüestionari però finalment els serveis mèdics han valorat que eren aptes per participar. Això suposa un increment de més de 10 punts en el percentatge global de nous oferiments sobre el total de participants, al que se suma gairebé un augment del 6,5% de noves persones donants sobre donacions fetes.

Mesures de prevenció i seguretat excepcionals

El Banc de Sang i Teixits, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d'altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, han de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones, els prenen la temperatura en arribar i tenen un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari previ.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior