Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/01/2022 14:46:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu posa en valor el paper del col·lectiu de persones amb diversitat funcional en la Setmana de la Discapacitat 2021

25/11/2021
Lectures: 538
Sant Feliu posa en valor el paper del col·lectiu de persones amb diversitat funcional en la Setmana de la Discapacitat 2021

L'Ajuntament de Sant Feliu, en col·laboració amb diferents entitats de persones amb diversitat funcional, commemora la Setmana de la Discapacitat 2021 del 27 de novembre al 3 de desembre, Dia Internacional de les persones amb discapacitats. L'Objectiu és visibilitzar i posar en valor el paper d'aquest col·lectiu de persones per avançar en l'assoliment dels seus drets i en la millora de les seves condicions de vida amb un seguit d'activitats culturals, lúdiques i esportives obertes a tota la ciutadania.

L'inici de la commemoració el marcarà la festa de l'Associació Asprodis el dissabte 27 de novembre, a partir de les 17 h, al Casal de la Gent Gran. La celebració, a càrrec dels socis i sòcies de l'entitat, comptarà amb musicoteràpia i balls.

Les activitats culturals començaran el diumenge 28 de novembre, a les 12 h al Casal de Joves, amb l'estrena de l'obra de Teatre El gran espectacle del món, a càrrec dels usuaris i usuàries del Servei de Teràpia Ocupacional Marquet Molins.

El Centre Cívic Les Tovalloles acollirà dues xerrades durant la Setmana de la Discapacitat de Sant Feliu. La primera el dilluns 29 de novembre, a les 18.30 h, amb el títol "Conèixer la llengua de signes", a càrrec de Maria Eugènia Català, intèrpret en llengua de signes. La segona, el dimecres 1 de desembre, a les 18 h, tractarà sobre com afrontem el repte de l'envelliment de les famílies cuidadores que tenen  fills o filles amb discapacitat intel·lectual al seu càrrec, a càrrec de DINCAT. Hi participaran l'advocada i mediadora Eva Ribó, l'educadora social Helena Labella, i l'advocat Andrés Labella.

Una de les activitats més esperades de la Setmana és la caminada popular "Caminem junt@s, avancem plegad@s ", que tindrà lloc el dijous 2 de desembre, a partir de les 11 h. El recorregut començarà al parc del Vuit de Març i finalitzarà a la plaça de Can Llobera. La caminada, organitzada per l'Escola Tramuntana i amb la participació conjunta de totes les entitats, comptarà amb una sessió de Màster Class, a càrrec del Complex Municipal de Piscines.

La Setmana de la Discapacitat d'enguany es tancarà al pati de l'Escola Tramuntana el divendres 3 de desembre, a partir de les 16.30 h, amb una activitat de ball organitzada per l'AMPA de l'escola i amb el DJ Teky.

Gaudir d'una vida plenament autònoma

La commemoració de la Setmana de la Discapacitat i el treball en xarxa amb els i les integrants d'aquest col·lectiu són iniciatives impulsades des de l'Ajuntament per propiciar que les persones amb discapacitats, incloent les persones amb trastorns de salut mental, puguin gaudir d'una vida autònoma, compromisos contemplats en els objectius operatius del Pla d'Actuació del Mandat 2019-2023.

En el ple de novembre el consistori preveu adherir-se al reconeixement i les reivindicacions d'aquest col·lectiu aprovant una moció presentada per la Junta de Portaveus sobre el manifest santfeliuenc en favor dels Drets de les Persones amb Discapacitat 2021.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior