Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 13:37:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Presentat el balanç de 2021 del Pacte de Ciutat en la 7a Comissió de Seguiment

19/01/2022
Lectures: 1265
Presentat el balanç de 2021 del Pacte de Ciutat en la 7a Comissió de Seguiment

La 7a Comissió de seguiment del Pacte de Ciutat es va reunir ahir en sessió telemàtica amb la participació de l'alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, el primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa, i la presidenta de l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, Flàvia Reina. En la trobada es va fer un balanç de l'estat de situació del Pacte de Ciutat de 2021 i es van presentar tres projectes singulars realitzats fins a moment en el marc del Pacte. Es tracta del model predictiu per identificar la població vulnerable en risc d'exclusió social i el projecte d'ocupació i formació per a la recuperació econòmica, ja executats; i el projecte de la coberta biosolar fotovoltaica de l'Escola Bressol Fàbregas, en fase d'execució.

L'alcaldessa va obrir la sessió agraint la feina de tots els equips tècnics que han col·laborat en el Pacte de Ciutat i va destacar la "importància del retorn de propostes i de dotar de vida i contingut el Pacte". Oriol Bossa va assegurar que el Pacte de Ciutat és una història d'èxit col·lectiu del municipi i que "faríem bé de reflexionar cap a on volem portar aquest instrument".

En la primera part de la sessió és va presentar l'informe de balanç de l'any 2021, amb una exposició de les actuacions i projectes implementats, així com dels principals resultats obtinguts, l'estat de la despesa i l'estat de l'execució del Pacte segons els diferents eixos d'actuació (garantia de drets bàsics i de ciutadania, revitalització econòmica i nous usos de l'espai públic i dels equipaments). En aquest sentit, actualment la despesa compromesa del Pacte de Ciutat és del 86% sobre el total previst, el percentatge d'actuacions finalitzades és del 62,2% i el d'actuacions en fase d'execució del 25,6%.

A continuació es va presentar el projecte d'ocupació i formació per a la recuperació econòmica. Pel que fa al total de l'impacte generat en matèria d'ocupació, 81 persones s'han vist beneficiades del Pacte de Ciutat, finançat íntegrament per fons propis de l'Ajuntament. Aquest projecte té un doble objectiu: materialitzar una política activa d'ocupació, dirigida als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d'inserció sociolaboral; donar suport al desplegament de les pròpies mesures del Pacte i donar resposta al conjunt de reptes en matèria de reconstrucció social i econòmica.

La regidora Flàvia Reina va ser l'encarregada de presentar el projecte singular del model predictiu per identificar la població vulnerable en risc d'exclusió social. Segons va explicar "era una oportunitat treballar amb aquesta eina per fer una feina més preventiva". Es tracta d'una aplicació tecnològica que permetrà dissenyar i formular, de manera més eficient, les polítiques dirigides a reduir la desigualtat social i les bretxes entre rics i pobres, així com per fer front als grans reptes socials com l'envelliment de la població, la soledat no desitjada, la fam, el dret a l'habitatge o la pobresa energètica. Els objectius d'aquesta eina predictiva són identificar les necessitats de serveis socials per perfils poblacionals i territori; ajudar a dimensionar la cartera de serveis del territori, la necessitat actual i la necessitat futura; així com planificar els recursos necessaris.

Tot seguit es va presentar el projecte d'execució de la coberta biosolar fotovoltaica de l'Escola Bressol Fàbregas en el marc del Pla de Sostenibilitat Ambiental de l'AMB. Es tracta d'una instal·lació d'una planta biosolar, fotovoltaica i verda, per l'autoconsum i aprofitament col·lectiu d'excedents per Comunitat Energètica Local i com a mesura d'adaptació al canvi climàtic que té un pressupost de 275.000 euros. La coberta biosolar serà un nou espai educatiu i divulgatiu per l'escola bressol i el centre adaptarà el seu programa educatiu per incorporar activitats relacionades amb les energies renovables.

L'Agenda Urbana de Sant Feliu: una eina per construir una ciutat més inclusiva, segura, resilient i sostenible

Finalment, en la sessió també es va presentar el Pla d'Acció de l'Agenda Urbana de Sant Feliu, una eina estratègica de planificació urbana per portar a la pràctica els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 a escala local. És un instrument per assolir els tres compromisos de transformació per a un desenvolupament urbà sostenible, de la Declaració de Quito (Conferència de l'ONU Hàbitat III), però és, sobretot, una eina per potenciar les oportunitats i afrontar els reptes actuals. Actualment s'està impulsant l'elaboració del Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana amb la finalitat d'establir les bases que han d'orientar el desenvolupament de la ciutat i els projectes motors de transformació en l'horitzó temporal dels pròxims 10 anys. El Pla d'Acció del municipi de Sant Feliu es considera projecte pilot de l'Agenda Urbana Espanyola, per la qual cosa el Ministeri reconeix el Pla d'Acció Local com a bona pràctica i experiència transferible que pot orientar a altres municipis en l'elaboració dels seus respectius plans d'acció.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior