Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/04/2024 21:14:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

David Bueno imparteix la conferència inaugural del curs 2022-2023

16/09/2022
Lectures: 2175
David Bueno imparteix la conferència inaugural del curs 2022-2023

El dijous 15 de setembre es va donar el tret de sortida al curs escolar 2022-2023 a Sant Feliu amb la celebració de la conferència inaugural del curs, organitzada per l'Ajuntament. David Bueno, professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la UB va ser l'encarregat d'impartir la conferència "Aprendre de la incertesa. Com ens pot ajudar la Neuroeducació".

Bueno, Doctor en Biologia i director de la Càtedra de Neuroeducació de la UB, va destacar la necessitat de generar un ambient en què els i les alumnes se sentin integrades. "L'alegria i la sorpresa són dos emocions bàsiques que estimulen l'aprenentatge", va afirmar el ponent, que també va desvetllar algunes de les claus de l'aprenentatge en les diferents etapes d'infants i adolescents. Segons el catedràtic, fins als 3 anys els infants aprenen del seu entorn però no poden gestionar la memòria, i és a partir dels quatre anys "quan s'inicia l'etapa de major influència sobre les destreses acadèmiques, i durant l'adolescència una maduració del raonament, la lògica, l'atenció, el control emocional...".

La conferència va ser presentada per la regidora d'Educació, Mireia Aldana, i Albert Grau, director dels Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Aldana va posar en valor "com és d'important que coneguem com funciona el cervell i infantil i adolescent" per saber de primera mà "el funcionament ordinari amb base científica i biològica". D'aquesta manera, "educadors, educadores, pares i mares sabem reconèixer les necessitats emocionals que tenen els infants en un moment evolutiu concret, perquè les necessitats educatives vagin adreçades a aquell moment".

Per la seva banda l'alcalde Oriol Bossa va tancar l'acte reconeixent la tasca dels i les professionals de l'educació que "tenen l'enorme repte d'acompanyar als i les alumnes en l'etapa educativa", tot recordant que "els professors no només ensenyen matemàtiques llengua o ciències, sinó que transmeten uns valors fonamentals per a la societat".

Un referent en l'àmbit de la neuroeducació

La trajectòria professional i acadèmica de David Bueno s'ha centrat en la genètica del desenvolupament i la neurociència, i en la seva relació amb el comportament, especialment en els processos d'aprenentatge. Ha estat també investigador a la Universitat d'Oxford i ha realitzat estades en altres universitats europees i nordamericanes. És assessor en temes de neuroeducació de la International Bureau of Education de la UNESCO i col·labora en diversos grups de reflexió i canvi educatiu promoguts pel Departament d'Educació. El 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica, el 2018 el Premi Magisteri per la seva contribució a la neuroeducació, el 2019 la Distinció del Claustre de Doctors de la Universitat de Barcelona; el 2020 el premi ASIRE per les tasques realitzades per la Càtedra de Neuroeducació i el 2022 el premi Joan Lluís Vives a l'edició universitària. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior