Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/10/2022 02:07:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu se suma als actes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

21/09/2022
Lectures: 269
Sant Feliu se suma als actes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre, tindran lloc a Sant Feliu diferents activitats amb l'objectiu de donar a conèixer la malaltia, sensibilitzar la ciutadania sobre les seves conseqüències i promoure la prevenció.

El dimecres 21 de setembre, a partir de les 19 h, s'instal·larà una taula informativa a la plaça de l'Estació, on persones voluntàries de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat (AFA) informaran la ciutadania sobre aquesta malaltia neurodegenerativa progressiva.

Una altra activitat programada és una xerrada sobre l'Alzheimer que tindrà lloc el dimarts 27 de setembre, a les 18.30 h, al Casal de la Gent Gran, sota el títol 'Mesures de suport per a l'exercici de la capacitat jurídica'. La xerrada, a càrrec de l'advocada Judit Serra, està organitzada per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat.

I dimarts 4 d'octubre, a les 17.30 h, i també de la mà de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, tindrà lloc al Casal de la Gent Gran el taller "Estimulació cognitiva mitjançant la realitat virtual i taller demostratiu". 

La malaltia d'Alzheimer

La malaltia d'Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.

Les dades publicades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) indiquen que actualment 50 milions de persones pateixen demència arreu del món, una xifra que previsiblement es triplicarà l'any 2050.

A Catalunya la malaltia d'Alzheimer afecta 86.000 persones. El percentatge de persones afectades augmenta d'acord amb l'edat: un 5% de la població major de 60 anys, un 20% dels majors de 80 anys i un 30% dels majors de 90 anys.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior