Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/12/2023 19:56:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La coordinadora estatal de la Xarxa d'Escoles de la UNESCO visita Sant Feliu

15/11/2023
Lectures: 582
La coordinadora estatal de la Xarxa d'Escoles de la UNESCO visita Sant Feliu

Luisa Márquez, coordinadora estatal de la Xarxa d'Escoles de la UNESCO, ha visitat aquest dimarts 15 de novembre el Col·legi Mare de Déu de la Mercè, únic centre educatiu de la ciutat adherit a aquesta xarxa. Durant la trobada la coordinadora ha estat acompanyada per l'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell, la directora del centre, Roser Margalef, i diversos membres de l'equip directiu i professorat de l'escola.

Al llarg del matí Márquez ha visitat les aules i amb els i les alumnes d'Educació Infantil ha realitzat un taller de núvols, activitat inclosa dins la Setmana de la Ciència. Després ha fet una visita al Palau Falguera, on s'està celebrant una nova edició de Roses de Tardor.

En paraules de la coordinadora estatal, "l'objectiu global de la Xarxa d'Escoles de la UNESCO és treballar per una educació transformadora que permeti construir un món més pacífic, més equitatiu i més sostenible, i tot plegat s'aconsegueix treballant en tres àmbits d'acció: la ciutadania global, el desenvolupament sostenible i el diàleg i la comprensió intercultural."

Segons Márquez, "a l'escola aprenem, després reflexionem, debatem i interpretem i finalment actuem. Els nostres nens i nenes i joves són capaços de transformar la nostra realitat quotidiana incidint directament en la seva escola, la seva família i les institucions locals. Estem avançant, per tant, cap a aquesta ciutadania global."

La col·laboració, la implicació i el compromís amb l'entorn, així com l'educació integral de la persona, la cooperació i la pau, el patrimoni cultural, la memòria històrica, l'Agenda 2030 i els ODS són aspectes clau en el projecte educatiu del Col·legi Mare de Déu de la Mercè. Això ha facilitat que l'Aula de Teatre i Música de Sant Feliu de Llobregat hagi ofert al centre el relleu com a membre de la Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO de Catalunya (XEAUC) a Sant Feliu de Llobregat. L'Aula va ser el segon centre d'educació no reglada de Catalunya a incorporar-se a la XEAUC, l'any 2006. És per això que l'alcaldessa de la ciutat ha posat en valor el fet que Sant Feliu segueixi tenint una escola UNESCO. 

La Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO està actualment formada per 255 escoles, 12.000 professionals de l'educació i gairebé 200.000 estudiants de totes les edats i de tots els nivells educatius. Hi participen tot tipus d'escoles (obertes, de règim tancat, carceràries, centres artístics, conservatoris de música i fins i tot una facultat de Ciències de l'Educació).

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior