Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 01:10:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament expressa el seu rebuig al tancament temporal d'urgències al CAP Rambla

18/06/2024
Lectures: 1687
L'Ajuntament expressa el seu rebuig al tancament temporal d'urgències al CAP Rambla

L'alcaldessa, Lourdes Borrell, ha enviat una carta a la Directora del Sector Sanitari del Baix Llobregat Centre i Nord en què mostra total disconformitat amb els canvis en les urgències que el Servei Català de la Salut ha disposat per aquest estiu al CAP Rambla. Concretament, aquest organisme ha disposat que del 15 de juliol i fins a l'1 de setembre no hi hagi servei d'urgències durant els dies laborables a partir de les 20 h, i que dissabtes, diumenges i festius aquest s'ofereixi de 8 a 20 h. A partir de les 20 h els santfeliuencs i santfeliuenques hauran d'anar al CUAP de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat per rebre atenció mèdica.

Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa ha expressat el seu "enèrgic rebuig a aquest tancament", adduint al dret bàsic a l'atenció sanitària de la ciutadania, i que en aquest cas perjudica enormement als i les habitants de Sant Feliu. Borrell també lamenta que "la vostra decisió pressa sense cap consulta prèvia ni cap reunió amb aquest Ajuntament deixa a la ciutadania sense servei d'urgències i sense farmàcia de guàrdia", dos serveis que esdevenen imprescindibles en una ciutat que supera el llindar dels 46.000 habitants. La carta convida finalment al CatSalut a modificar aquesta decisió unilateral, "que tant negativament afectaria a totes les persones del nostre municipi".

Queixa generalitzada a tota la comarca

Les mesures que ha establert la Generalitat també impliquen el tancament dels serveis d'urgències d'altres municipis de la zona, com Esplugues o Molins de Rei. Davant aquesta situació, el Consell d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat va signar ahir dilluns 17 de juny una declaració en què s'insta a la Conselleria de Salut a fer les accions necessàries per garantir els serveis sanitaris durant l'estiu a la comarca. En l'escrit es deixa palès el rebuig unànime del Consell davant aquesta situació "que es repeteix un estiu més", i es recorda que la manca d'activitat "no justifica la falta d'atenció a persones amb malalties cròniques (...), i afecta principalment les persones més vulnerables, que ni fan vacances ni tenen capacitat per a desplaçar-se en vehicle privat".

Comparteix
Salta a la part superior