Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/07/2024 21:25:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

S'obre als vianants la nova passarel·la provisional de l'àmbit de Verge de Montserrat

09/07/2024
Lectures: 1200
S'obre als vianants la nova passarel·la provisional de l'àmbit de Verge de Montserrat

Actualització: ADIF ha anunciat que els dos túnels de Verge de Montserrat, tant el pas inferior corresponent als vehicles com el pas de vianants, es tancaran dilluns 15 de juliol. El pont es creuarà per la nova passarel·la provisional que es va posar en servei dijous 11 de juliol. La passarel·la està situada sobre les vies actuals del ferrocarril sobre una alçada de 6,3 metres, i amb una longitud total de 260 metres millorarà la connectivitat i seguretat dels vianants de la zona. ADIF destaca la implementació d'accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb rampes a ambdós costats de la passarel·la.

Una altra de les millores respecte és la reducció del pendent en aquestes rampes. Així, s'aconsegueix reduir el desnivell del 8,2% que hi ha actualment al carrer de Verge de Montserrat, per facilitar el pas de totes les persones i especialment aquelles amb mobilitat reduïda. A títol comparatiu, aquesta xifra s'incrementa en altres llocs concorreguts de Sant Feliu com el passeig de Comte de Vilardaga, que en el tram comprés entre la rambla de Marquesa de Castelbell o el passatge de Fargas arriba al 8,3% de desnivell.

El projecte forma part dels esforços continus d'ADIF i l'Ajuntament de Sant Feliu per millorar la infraestructura urbana, garantir la seguretat i promoure una mobilitat més accessible per a tota la ciutadania.

Reordenació de la mobilitat

Tal com s'explicita en aquesta infografia, la passarel·la s'uneix a la resta d'itineraris habilitats per garantir el creuament, tant a peu com en vehicle, d'una banda a l'altra de Sant Feliu. El pas de vehicles es realitza des del carrer de Comerç i de l'Avinguda de Montejurra, mentre que la ciutadania pot creuar a peu pel 'pont verd', que connecta els barris de La Salut i Can Maginàs; el pont de la riera de la Salut, que es va reobrir a principis de juny; el pas amb ascensors ubicat a l'estació provisional, a l'antic pas a nivell; els passos de vianants situats a l'Avinguda de Montejurra, i aquesta nova passarel·la a Verge de Montserrat.

Comparteix
Salta a la part superior