Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/04/2024 00:00:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Doble sessió de sensibilització dins la Setmana de la Discapacitat i del programa de Policia Local amb els centres escolars

30/11/2022
Lectures: 1957
Doble sessió de sensibilització dins la Setmana de la Discapacitat i del programa de Policia Local amb els centres escolars

El 25 de novembre a la sala d'actes del centre Can Maginàs, l'Ajuntament va celebrar una doble sessió de sensibilització coincidint amb la Setmana de la disCapacitat i dins les activitats del programa de la Policia Local amb els centre escolars. Les xerrades també formen part del programa de prevenció d'accidents de trànsit Game Over de l'Institut Guttmann, que té el recolzament del Servei Català de Trànsit i que té com a objectiu sensibilitzar els joves per tal que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

Les sessions van comptar amb la presència de la regidora de Persones amb Discapacitats i Diversitat Funcional, Mercè Ariza; del monitor de l'Institut Guttmann, Daniel Gallardo; i de Josep Xarau, de l'ADF (Associació de persones amb discapacitat de Sant Feliu). En la primera xerrada va participar alumnat del Programa de Formació i Inserció de l'Escola d'Adults Mestre Esteve, i en la segona, jovent de la Fundació Portolà i de la Fundació Xamfrà.

Els dos testimonis, que es mouen amb cadires de rodes, van compartir el seu dia a dia i el perquè de la seva mobilitat reduïda. En el cas de Gallardo, va patir un accident de trànsit, i en el cas de Xarau, va caure per les escales per anar de pressa. La regidora, Mercè Ariza, va reconèixer l'exemple del testimonis, va recordar la importància de ser prudents a l'hora de circular per la via pública, sigui en moto, cotxe o vehicles de mobilitat personal, i el perquè de la Setmana de la disCapacitat, que se celebra fins el 3 de desembre. 

L'educació viària, un aprenentatge per a tota la vida

La Policia Local de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat impulsa activitats formatives sobre seguretat viària als centres públics i concertats del municipi. Al llarg del curs escolar porta a terme sessions formatives als centres escolars pràcticament tots els dies lectius. A més de les xerrades, la Policia Local també impulsa el concurs de dibuixos i el parc infantil a final de curs. L'Ajuntament destina des de fa anys un agent per ensenyar no només coneixements i normes de seguretat viària, sinó sobretot actituds preventives davant situacions reals en l'entorn més pròxim.

Les activitats s'adrecen a alumnat que cursa des de primària fins a batxillerat, incloent-hi també algunes adreçades a centres d'educació especial i a persones usuàries de centres ocupacionals del municipi. Les formacions contemplen des d'unitats didàctiques que tracten l'ús de vehicles com la bicicleta fins a la relació de l'alcohol i la conducció, passant per la figura dels i les agents de Policia o el rol dels infants com a vianants. En totes elles es tracta de manera transversal la necessitat que nens i nenes vetllin per la seva seguretat, tinguin una actitud positiva i potenciïn un comportament responsable. En total, en la darrera edició d'aquest programa formatiu van participar més de 2.500 estudiants, incloent-hi centres públics, concertats, ocupacionals i d'educació especial.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior