Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/07/2024 23:48:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

'Farcellets de foc', l'aposta per l'economia circular de la Fundació Nou Xamfrà

03/02/2020
Lectures: 3555
'Farcellets de foc', l'aposta per l'economia circular de la Fundació Nou Xamfrà

Els "Farcellets de Foc" són un producte Fundació Nou Xamfrà per encendre la llar de foc de manera fàcil, ràpida i sostenible. Són elaborats a Sant Feliu de Llobregat per persones amb diversitat funcional i amb materials 100% reciclats, naturals, sense olors, i sense tòxics.

Per a fabricar els farcells s'utilitza fusta de pi recuperada de proveïdors diversos; cilindres de cartró, provinent de rotllos de paper higiènic d'ús domèstic, aportats des d'escoles, casals o mercats; i cera provinent de donants d'entitats religioses. Per tant, és un exemple paradigmàtic de bona pràctica dins l'àmbit de l'economia circular i és una alternativa sostenible a altres productes ja existents al mercat.

Com s'elaboren els farcells?

El procés de fabricació consta de diverses fases de manipulat i cada operari/ària s'ocupa de la més adient segons les seves habilitats. L'equip del projecte està format per 12 persones, amb discapacitat intel·lectual, envelliment prematur o amb les capacitats motores afectades. Aquesta activitat laboral contribueix a què mantinguin la seva autonomia, estableixin vincles al lloc de feina i millorin el seu benestar general.

Imatge de detall de nou Per a l'elaboració dels 'farcellets de foc' s'utilitza un suport de fusta amb tres forats, on es posen el cilindre de cartró i les fustes petites amb què es fa un feix. Posteriorment s'insereix la metxa al centre del farcell, per després introduir el cilindre a un bany de cera, i finalment passa pel procés d'assecat. Un cop confeccionats els farcellets, s'embalen i etiqueten per a la venda. El producte es pot adquirir a la fundació i al mercat, tot i que actualment també es vol impulsar la venda online. 

El projecte uneix la recuperació de materials per a la reutilització amb la inserció laboral de persones amb discapacitat, essent tan sostenible com socialment responsable. 'Farcellets de foc' va començar el 2019 dins del programa B-Value, de transformació social a través de la innovació, impulsat per la Fundació Banc de Sabadell.

Comparteix
Salta a la part superior