Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/03/2024 02:22:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Coneixem les technogirls: Gambaru, noies que repeteixen experiència.

04/05/2021
Lectures: 1677
Coneixem les technogirls: Gambaru, noies que repeteixen experiència.

Avui us volem presentar les technogirls del grup Gambaru, l'Anna i la Laia. Totes dues repeteixen experiència participant al Technovation Challenge. Per l'Anna, aquesta és la seva tercera participació i per la Laia la segona. Volem que ens expliquin què és el que els agrada del programa. 

La Laia i l'Anna són estudiants de 2n d'ESO de l'Escola Mestral, i tot i que l'any passat ja hi van participar, ho van fer en equips diferents. En aquesta edició les seves companyes no han repetit però elles dues tenien clar que sí volien fer-ho i van decidir formar equip. Junt amb l'Àurea, la seva mentora, han fet una molt bona combinació. 
Ens hem trobat amb elles perquè ens expliquin l'experiència viscuda.

Perquè heu volgut repetir aquest any? 

  •  És divertit - ens diu la Laia. I molt interessant - matisa l'Anna-.
  • Sempre s'aprenen coses, encara que no guanyis - continua la Laia- . És millor guanyar, és clar, i ho seguim intentant, però encara que abans de començar ens asseguressin que no guanyaríem ho faríem, perquè s'aprèn molt i és divertit. 

I què és el que heu après?

  • Jo m'he encarregat sobre tot del disseny, la recerca d'informació i la comunicació - contesta la Laia - i l'Anna s'ha encarregat sobretot de la programació.
  • Sí - explica l'Anna -, aquest any sobretot he après molt sobre base de dades i enllaços a pàgines web, que són funcionalitats que hem afegit a la nostra app. Altres anys fèiem coses més senzilles. Programar és divertit.
  • I no només això - ens comenta l'Àurea - En aquest temps jo he vist en l'equip una evolució molt gran, no només en temes tècnics, també en com han anat agafant confiança en el que feien. A part de l'aprenentatge tecnològic hi ha una part humana, de creixement personal, important. Cada cop han estat més segures del projecte. Encara que no guanyeu ho heu de valorar molt, perquè serà un punt de partida que podreu utilitzar en moltes altres coses que feu.
  • I l'Aurea ens ha ajudat molt - coincideixen la Laia i l'Anna-. En tot - diu la Laia.- Sí - ratifica l'Anna-. De vegades m'encallava en la programació, li deia i de seguida es connectava i ho miràvem plegades. Sempre ens ha buscat alternatives de com fer les coses, ha estat genial. 

Esteu contentes amb el resultat de la vostra app? És com pensàveu que seria?

  • Falten alguns detalls -explica l'Anna-. Pensàvem al principi més en una xarxa social tipus "Instagram" per voluntaris i associacions, però era molt complicat. Al final sí que tenim una base de dades amb formularis, però els formularis s'han de fer des de fora de l'App. La idea principal sí que hi és: un lloc de trobada entre associacions i voluntaris.
  • Jo crec que l'objectiu sí s'ha acomplert - contesta l'Àurea- Està bé apuntar alt en els objectius, però després s'ha d'anar adaptant sobre la marxa en funció de les possibilitats, això també és un aprenentatge.

Us agradaria repetir l'experiència l'any vinent? Què els diríeu a les noies que s'ho estan pensant?

  • És una experiència molt positiva - confirma la Laia - No només és que pots guanyar premis, i això estaria molt bé, és llençar-se a l'aventura. Jo diria a totes les noies que s'ho estan pensant que si els ve de gust ho facin.
  • No cal tenir experiència ni saber programar - diu l'Anna - si en tens ganes aprens, cada any hem anat aprenent una mica més del que ja sabíem. I és divertit.
  • Jo a les noies els diria que endavant- continua l'Àurea - És com tot, cal posar-s'hi. Sobretot, el que cal és tenir ganes d'aprendre. I a les mentores també, que s'animin. M'ha agradat molt l'experiència i personalment m'agradaria repetir, però de vegades és més una qüestió de tenir temps. Aquest any l'he tingut perquè estava fent el treball de final de grau. Per mi aquest tipus d'activitats no són un hobby, és un complement personal important, crec que són coses que val la pena de fer.

Gambaru és una paraula japonesa que significa "donar el millor de tu i no rendir-te" i això és justament el que han fet aquestes technogirls. Endavant i no perdeu mai aquestes ganes d'aprendre i donar sempre el millor de vosaltres!

Per acabar us deixem un tastet del que és la seva app, Good People, en la que hi podeu introduir el vostre perfil, aficions, buscar associacions de voluntaris, xatejar i introduir les vostres dades dins el formulari de l'associació que millor us encaixi. 

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior