Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 04:32:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

400 infants i joves participants en les activitats educatives sobre innovació, ODS i videojocs

08/07/2021
Lectures: 954
400 infants i joves participants en les activitats educatives sobre innovació, ODS i videojocs

Un total 400 alumnes han participat en 16 tallers de les activitats educatives proposades pel programa municipal d'innovació en una edició marcada de nou per la pandèmia.

Tot i que no s'han pogut fer una bona part de les activitats previstes inicialment, 225 alumnes de l'Institut Martí Dot i 175 de les escoles Arquitecte Gaudí i Salvador Espriu, han participat enguany en dues activitats formatives innovadores proposades en el marc del Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE) 2020-21: es tracta del taller "Llums i ombres dels videojocs" i l'activitat "ARTEsania".  Aquí us les expliquem:

"Llums i ombres dels videojocs

Durant el mes d'abril s'han realitzat un total de 9 tallers d'aquesta activitat centrada en la divulgació del món dels videojocs i els esports electrònics entre els infants i joves de Sant Feliu que han estat impartits per Júlia Núñez i Rubén Oliva de l'associació local i club d'eSports SF Lighteens

Dins l'activitat, i a partir de petits minijocs o tests psicològics de multitasca, treball en equip, atenció, ... s'han treballat diferents habilitats que es potencien al jugar a videojocs i s'han donat eines per prendre consciència tant de les qüestions positives (competències ocupacionals, hàbits, socialització ...) com dels mals hàbits que s'hi poden desenvolupar. Treballant en grups, l'alumnat participant de diferents centres educatius ha identificat avantatges i desavantatges que poden comportar els videojocs. D'aquesta manera els joves poden potenciar-ne els aspectes positius i disminuir-ne els efectes nocius.

 
Per finalitzar, s'ha treballat un rol play en grups per exemplificar als participants a partir de situacions imaginàries en les que podien identificar-se. 

Un taller didàctic, educatiu i conscienciador al voltant del món dels videojocs.

"ARTEsania"

175 alumnes de les escoles Arquitecte Gaudí i Salvador Espriu han participat en 7 tallers d'aquesta activitat durant el mes de maig, que han estat impartits per l'Elisenda Franquet, de la Foundation for the Best World, entitat que, des del 2010, treballa en iniciatives i programes relacionats amb la preservació mediambiental i el benestar social

Els tallers tenien com a objectiu l'apropament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a estudiants, a través de les diferents disciplines artístiques (teatre, vestuari, música, arts gràfiques, etc ...). Es tractava de conscienciar sobre els ODS als més joves mitjançant un missatge fresc, divertit, cridaner i actual, i la seva posterior expressió a través de l'art.

Sota la premissa "Si tu canvies el teu entorn canvia, perquè estem connectats", s'integra la responsabilitat individual i el treball col·lectiu en la cura del nostre entorn, mitjançant la reflexió sobre les problemàtiques socials i mediambientals i les conseqüències en el nostre planeta, la presentació d'alternatives col·lectives, individuals i artístiques per a reduir l'impacte que tenen aquestes problemàtiques en la societat, el  coneixement i abordatge del context social i l'acostament a la diversitat des de la mirada positiva del valor de la diferència.

Aquestes dues activitats, incloses en el marc del Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE) 2020-21, s'emmarquen en la voluntat del programa municipal d'innovació de l'Ajuntament de Sant Feliu de llobregat d'apropar a les escoles activitats innovadores relacionades amb les competències STEAM, l'apropament a les eines digitals, la innovació i l'emprenedoria social. Any rere any aquestes activitats es consoliden com una de les línies que més interés desperten a les escoles santfeliuenques, amb una demanda creixent. Si al curs 2017-2018 eren 298 els alumnes que van sol·licitar participar, el 2018-2019 es van més que duplicar: 695. I el curs 2019-2020 les demandes rebudes van ser de més de 2000 participants. 

Tant de bo que en l'edició 2021-2022 la situació epidemiològica ens permeti  donar resposta a totes les peticions rebudes. Ben aviat, compartirem la nova proposta de talleres i activitats per l'any escolar i acadèmic 2021-2022, vindrà carregat de sorpreses. 

Des de CO-Innova Sant Feliu, volem impulsar l'interès per la innovació, l'emprenedoria i les tecnologies als més petits i joves! Per aquest motiu, treballem amb professionals, empreses i organitzacions de referència en temàtiques innovadores (STEAM, emprenedoria social i ODS, impressió 3D i robòtica ...) a través de tallers dinàmics, diferents i molt originals, on els infants i joves aprenen divertint-se!

 

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior