Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/10/2021 23:33:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

La guerra civil a Síria

És un conflicte armat que ve precedit d'un moviment contestatari contra el règim baasista que va començar amb manifestacions pacífiques el 15 de març del 2011, un moviment revolucionari anomenat Primavera Àrab que va ser reprimit per les forces sirianes i s'ha anat allargant durant aquests quatre anys, transformant-se en un conflicte entre dos bàndols armats que ha arrasat el país enmig de les poblacions civils que, segons agències internacionals, ja hi ha 210.000 morts, 840.000 ferits i 11 milions de refugiats.

Després de quatre anys i mig de violència armada, el conflicte a Síria no té una solució a la vista i els intents per obrir la via a una solució política han fracassat en gran mesura pels desacords d'Occident i Rússia sobre la permanència o no del president sirià Baixar al-Assad.

Les infraestructures, les institucions i la riquesa del país, on el 83% de la llum elèctrica s'ha apagat, han sigut esborrats del mapa. Gairebé tres milions de sirians han perdut el lloc de treball, la qual cosa significa que més de 12 milions de persones han perdut la seva font principal d'ingressos. La desocupació ha augmentat del 14,9% el 2011 al 57,7% el 2014. L'esperança de vida de la població siriana ha baixat 20 anys i 4 de cada 5 viuen en la pobresa.

Segons l'ONU el nombre de refugiats sirians en els països veïns supera els quatre milions, el que suposa la pitjor crisi de refugiats en l'últim quart de segle. És per tant una població que requereix el suport del món, però enlloc d'això viuen en condicions penoses i enfonsant-se cada vegada més en la pobresa.

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) ha alertat que la majoria dels quatre milions de refugiats sirians en estats veïns no tenen perspectives de poder tornar al seu país a curt termini ni tampoc opcions de recomençar una vida a l'exili.

Fotografia de Laith Majid, el pare que va emocionar el món

Salta a la part superior