Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 10:50:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Processos electorals

Divendres 24 comença la campanya de les eleccions europees del 9 de juny

23/05/2024
Lectures: 872
Divendres 24 comença la campanya de les eleccions europees del 9 de juny

Com cada cinc anys, la ciutadania està convocada a escollir els i les seves representants al Parlament Europeu en les eleccions del proper 9 de juny. A Espanya se'n trien 61 diputats i diputades del total de 720 que integren el Parlament en aquesta legislatura, 15 més dels que hi constaven en els anteriors comicis celebrats al 2019. En total se'n presenten 33 candidatures, que es poden consultar al BOE.

En les properes eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny, a Sant Feliu es passarà de 20 a 16 col·legis electorals, però es mantenen els districtes i les seccions censals habituals. Tal com va passar amb les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 12 de maig, es reestructuraran algunes ubicacions per a una major racionalització dels espais i dels esforços que comporta l'organització d'una cita electoral, així com per reduir la despesa energètica i millorar les condicions dels espais i de les persones que vagin a votar.

Col·legis i seccions que canvien d'ubicació en relació al 2023:

  • Les persones que van votar el 23 de juliol de 2023 al Palau Falguera, en les properes eleccions votaran a la Sala Ibèria.
  • Les persones que van votar al col·legi Verge de la Salut hauran de votar a l'Escola Nadal.
  • Qui vagi votar al Servei a les Persones amb Discapacitat, enguany votaran al Centre Cívic Roses.  
  • Aquelles persones que van votar a la Torre Can Calders en les properes eleccions ho faran al Centre Cívic Les Tovalloles.
  • Les persones que els corresponia votar al Centre Collserola hauran d'anar a votar al mòdul del Roserar de Dot i Camprubí.  
  • Aquelles persones que votaven a l'Escola Pau Vila, ho faran a l'Escola Josep Monmany.
  • Els i les votants de l'Institut Olorda en les properes eleccions ho faran al Centre Cívic Roses.
  • Les persones que anteriorment votaven a l'Escola Gaudí, ho faran al Centre Cívic Les Tovalloles o bé a l'Escola Bressol Fàbregas.

Si al llistat no apareix un col·legi electoral és perquè NO ha variat respecte de les eleccions anteriors.

Tots els col·legis estaran degudament senyalitzats per indicar les entrades i sortides, i els canvis se senyalitzaran degudament dies abans i durant la jornada electoral.

Consulta del col·legi electoral corresponent

Un dels documents que arribaran als domicilis aquests dies són les targetes censals (una per cada votant del domicili). Un cop es rep, cal comprovar que les dades personals (nom, DNI i adreça) són correctes. En el mateix document s'indica quins són el col·legi i mesa electoral on s'està convocat a dipositar el vot. També es pot consultar el col·legi electoral a través d'aquest enllaç.

Tota la informació relativa als processos electorals es pot consultar en aquest enllaç.

Vot per correu

Si, pel motiu que sigui, el dia de les eleccions s'estarà absent del municipi on s'ha de votar o no es pot acudir al col·legi electoral, es pot votar per correu.

Abans cal d'haver sol·licitat en persona a qualsevol oficina de correus (amb el DNI original) o per via telemàtica al web de Correus.

Si se sol·licita el vot per correspondència ja no es podrà dipositar el vot a l'urna a la teva mesa electoral. Després de fer la sol·licitud, es rebrà per correu certificat (cal presentar el DNI per recollir el sobre), al domicili indicat, un sobre amb una papereta de cadascuna de les formacions polítiques que es presentin a les eleccions i un sobre de votació, juntament amb el certificat d'inscripció en el Cens i un sobre amb l'adreça de la Mesa on correspondria votar. Cal introduir la papereta de vot al sobre de votació i tancar-lo. Ficar el sobre de votació i el certificat al sobre dirigit a la mesa electoral i enviar-lo per correu certificat (gratuït) abans del tercer dia previ al de la celebració de les eleccions. No necessita franqueig.

Comparteix
Salta a la part superior