Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/09/2021 22:52:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, visita les obres del soterrament i designa Sant Feliu com a municipi referent d'Agenda Urbana a l'estat

19/07/2021
Lectures: 868
La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, visita les obres del soterrament i designa Sant Feliu com a municipi referent d'Agenda Urbana a l'estat

Després de signar el protocol d'Agenda Urbana amb Sant Feliu a la Delegació del Govern a Catalunya, la ministra Raquel Sánchez ha volgut apropar-se a la capital del Baix Llobregat per conèixer els detalls de l'obra i constatar en primera persona el seu correcte desenvolupament.

A l'acte, un dels primers de Sánchez com a ministra, també han assistit la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

En el transcurs de la visita han aprofundit, de la mà de l'alcaldessa, Lidia Muñoz, en els detalls de l'obra del soterrament. Sobre el terreny han pogut comprovar el funcionament dels sondejos geotècnics per verificar el tipus i característiques del terreny mitjançant la perforació i la presa de mostres per a la seva posterior anàlisi en laboratori.

La visita ha finalitzat amb una roda de premsa al Parc Nadal on Isabel Pardo, presidenta d'Adif, ha explicat les característiques constructives del projecte donant informació sobre la durada, el mètode constructiu, el calendari d'accions i el detall del pressupost, entre d'altres.

A continuació, l'alcaldessa de Sant Feliu ha rememorat la lluita de tantes persones per aconseguir el soterrament, afirmant que aquesta fita és "una lluita que ha durat molt i de la que ha participat moltíssima gent, però que ha acabat de la millor manera possible." A més, ha volgut remarcar que les obres del soterrament "acabaran amb l'elevada perillositat que comporta el creuament del pas a nivell" i que suposarà també "la possibilitat de millora de les freqüències de les línies R1 i R4 de Rodalies de Barcelona des de L'Hospitalet de Llobregat i fins a Sant Vicenç de Calders".

Muñoz ha volgut emfatitzar en la importància de treballar "colze a colze, sabent que hem de construir el Sant Feliu del futur afrontant una obra llarga i complexa, però amb l'optimisme d'iniciar una nova etapa de molta il·lusió i plena d'oportunitats".

D'altra banda, la nova ministra de transport ha posat en valor la importància d'aquesta actuació "per crear i per millorar la ciutat" sempre tenint en compte als valors ambientals, ja que segons ha explicat, "aquesta actuació serà útil per a la ciutat i per als veïns, ja que proporcionarà un entorn urbà millor, més segur, amb menys soroll i on poder passejar i gaudir".

Raquel Sánchez pren el relleu d'aquesta obra amb la voluntat i la determinació que "es desenvolupi en un termini de 44 mesos" i espera que amb la col·laboració i coordinació de l'Ajuntament, Adif i el mateix ministeri "sigui tot un èxit".

Finalment, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha volgut anunciar un seguit de futures inversions per tal de millorar la infraestructura ferroviària a Catalunya amb noves rutes i millores en estacions, entenent "la mobilitat com un dret de la ciutadania".

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior