Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/10/2021 02:03:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

Sant Feliu celebra la Diada destacant l'inici del soterrament i els canvis en la relació Catalunya-Espanya

11/09/2021
Lectures: 424
Sant Feliu celebra la Diada destacant l'inici del soterrament i els canvis en la relació Catalunya-Espanya

Avui, 11 de setembre de 2021, Sant Feliu ha celebrat l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de Lluís Companys. La ubicació ha estat la mateixa que l'any passat, ja que, per les seves dimensions, la plaça permet l'aplicació de totes les mesures de seguretat i distanciament social reglamentàries. 

Després del repic de campanes de la Catedral de Sant Llorenç, l'acte s'ha iniciat a les 12 h amb el Cant de la Senyera, versionat per la Coral Roses de la Gent Gran.

A continuació, l'alcaldessa de Sant Feliu ha realitzat el discurs institucional. Lídia Muñoz ha manifestat: "La Diada és una jornada reivindicativa, que ha de ser unitària, i una jornada de mobilitzacions per recordar la nostra història i per reivindicar l'avenç en els drets nacionals i socials del poble de Catalunya".

Enguany també és una Diada història per l'inici de les obres del soterrament, ha destacat Muñoz: "Ara, el comptador s'ha activat i ha començat el compte enrere d'aquests 44 mesos d'obres, d'un projecte 100% finançat per l'Estat, la urbanització del qual es decidirà en una consulta ciutadana que presentarem el 2 d'octubre". 

També ha estat un 11 de setembre diferent als anteriors pels canvis en la relació Catalunya-Espanya: "Ara, per fi els presos i preses polítiques són a casa, i Catalunya està encetant una nova etapa esperançadora, en el marc del diàleg bilateral amb l'Estat i la Taula de Diàleg, que espero que sigui l'eina definitiva per acabar amb la judicialització del conflicte polític i la manca de diàleg, que hem patit els darrers 10 anys", ha assenyalat l'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat.

Lídia Muñoz també ha parlat d'"alegria continguda" per l'aturada del projecte d'ampliació de la tercera pista de l'aeroport del Prat, que destruiria la Ricarda, ha recordat els efectes de la pandèmia i ha alabat l'acollida a les persones provinents d'Afganistan.

Per últim, l'alcaldessa de Sant Feliu ha mirat al futur de Catalunya: "O guanyem com un sol poble, o perdem des de l'individualisme que ens pot dividir", i ha acabat el discurs amb la frase de l'Assemblea de Catalunya, en el seu cinquantè aniversari: "Ningú per si mateix, cadascun al servei de tots".

En finalitzar el parlament s'ha donat pas a l'ofrena floral per part de les entitats, els grups polítics, la Sindicatura de Greuges i l'Ajuntament.

Per concloure l'acte, l'Escola Municipal de Música ha interpretat Els Segadors.

Les flors ofrenades per les diverses entitats s'han traslladat al monòlit del passeig de l'Onze de Setembre, ubicació tradicional de l'acte, però que no pot acollir la celebració per les reduïdes dimensions de l'espai.

Mesures de prevenció      

L'assistència a l'acte ha quedat restringida a les persones que van confirmar la seva assistència i que han disposat d'un espai segur complint amb les distàncies de seguretat corresponents i amb la resta de normativa aplicable per lluitar contra la Covid-19. 

També s'ha facilitat gel hidroalcohòlic a totes les persones assistents, i ha estat obligatori l'ús de mascareta durant tot l'acte. Les dues persones escollides per cada entitat han disposat de cadires i s'han desplaçat de manera ordenada a l'escenari per col·locar les flors, tot seguint les indicacions rebudes per part de l'equip de protocol de l'Ajuntament.

Fotografies de l'acte

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior