Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 05:36:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

La consulta del soterrament aprovada al ple de juliol

29/07/2021
Lectures: 113
La consulta del soterrament aprovada al ple de juliol

El ple de juliol, celebrat en sessió telemàtica el dijous 29, va aprovar la consulta ciutadana per escollir el millor dels tres projectes finalistes del concurs internacional que ha d'urbanitzar la superfície alliberada pel soterrament, així com la manera de preservar la memòria de l'estació.
 

La consulta es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i dels grups Tots Som Sant Feliu i PSC, l'abstenció de Veïns per Sant Feliu i Ciutadans, i el vot en contra del regidor no adscrit, Xavier Alegre.

Al novembre d'aquest any la ciutadania de Sant Feliu major de 16 anys podrà escollir pel futur de la ciutat a una consulta amb dues preguntes. La primera d'aquestes preguntes està relacionada la tercera i darrera fase del concurs internacional de projectes. La ciutadania participant haurà de donar resposta a pregunta: Quina consideres que és la millor proposta en l'àmbit del soterrament? Votant per un dels tres projectes finalistes. La segona pregunta d'aquesta consulta és: Quina consideres que és la millor proposta per preservar la memòria de l'Estació? Per aquesta pregunta els veïns i veïnes de Sant Feliu tindran dues opcions per escollir.

En paraules de l'alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, "amb aquesta consulta estem fent historia tant a nivell físic com a nivell d'implicació de la ciutadania, i això suposa que la ciutadania participi amb la màxima objectivitat i transparència. Ho hem d'afrontar com un repte de ciutat. El nostre objectiu és que la Sant Feliu quedi el millor possible quan nosaltres ja no hi siguem".

El regidor no adscrit va justificar el seu vot en contra dient que "no és raonable prendre el pèl a la ciutadania amb una consulta que no ho és, i que suposa llençar els diners".

El representant de Veïns, Silvestre Gilaberte va considerar precipitat el procés informatiu i el calendari previst i va alertar que "posar en marxa una consulta popular sense les condicions bàsiques plantejades pot ser un fiasco".

El portaveu de Tots Som Sant Feliu, Jaume Manyoses, va valorar molt positivament que es faci una consulta a la ciutat sobre un tema tan important com el soterrament, però va assegurar que "planen alguns dubtes i algunes indefinicions". Tot i així, el seu grup va donar un vot favorable "de confiança".

Elisabeth Valencia, de Ciutadans, va afirmar que "fer preguntes obertes a la ciutadania suposa el risc de caure en inconcrecions" i que "en una decisió tan important com la del soterrament les directrius han de ser polítiques".

La portaveu del PSC, Lourdes Borrell, va afirmar que "hem de ser transparents, aconseguir una participació efectiva i no podem crear frustració en la gent".

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior