Coronavirus

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 10:36:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Informació institucional sobre el coronavirus

Memòria d’activitats i indicadors en el context de l’estat d’alarma COVID-19

Mesures de prevenció

  • S’han realitzat 122 actuacions per part de la policia local, relacionades amb el compliment de les mesures de confinament.
  • S’han ofert els 2 pavellons de la ciutat al Departament de Salut, per cobrir possibles necessitats d’espai.
  • S’ha reforçat el servei de neteja i desinfecció viària.

Salut pública Salut pública

Hi ha una coordinació permanent amb la direcció dels CAPs i les farmàcies de Sant Feliu. Tambe s’ha establert una coordinació continuada amb les persones referents de la xarxa de voluntariat de Sant Feliu i la Creu Roja.

S’han realitzat compres, mitjançant la Creu Roja, per a l’entrega de medicació a persones que tenien problemes econòmics per assumir-ne la compra.

S’ha realitzat la gestió de l’estoc de material de seguretat sanitària disponible (EPIs, termòmetres, solucions alcohòliques, etc.) i s’han cercat possibles subministradors.

S’han sol.licitat EPIs a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat, per a proveir els serveis municipals que tenen contacte directe o indirecte amb ciutadania o que han d'estar a la via pública, comerços i farmàcies.

Concretament s’ha sol·licitat:

  • 825 mascaretes d’un sol us per setmana
  • 1900 guants per setmana
  • 5l solució alcohòlica per setmana

Actualment la Diputació de Barcelona està fent l'anàlisi dels formularis rebuts per tal de gestionar el repartiment del material sanitari als 311 municipis de la demarcació de Barcelona. Es preveu l'arribada del material durant els propers dies. Tan aviat arribi aquest material es farà un repartiment per tal que tots els ajuntaments puguin tenir un primer stock per a la gestió dels propers dies.

També s’ha explorat la via de les donacions d’empreses i de la compra de productes, malgrat les dificultats per la manca d’stocks. S’està treballant en les diversos vies de manera permanent.

A més, s’han fet arribar recomanacions de salut pública segregades per col·lectius a diversos serveis públics i privats de la ciutat, en forma de cartelleria per als seus establiments, o via online.

D'acord amb la recomanació del departament de Salut de la Generalitat, des del dijous 26 de març el servei de manteniment va procedir a tancar les aproximadament 60 fonts de consum que hi ha repartides al municipi, excepte aquelles que es troben en els parcs ja tancats.

L'Ajuntament, per tal de contribuir a contenir la crisi generada pel COVID-19, ha ofert al Departament de Salut el Pavelló esportiu Juan Carlos Navarro i el Pavelló esportiu Andrei Xepkin, amb l'objectiu de poder-hi habilitar aquells serveis que des del propi Departament considerin oportuns.

L'Ajuntament ha habilitat un total de 12 itineraris que podran fer servir aquelles persones que pateixin problemes diagnosticats de salut mental, i que tinguin necessitat de sortir al carrer. La mesura, que serà efectiva mentre duri el confinament, consisteix en habilitar uns recorreguts per garantir que aquestes persones puguin sortir de casa seva de manera ordenada, i sense generar ni patir cap problema de salut pública. Així, podran sortir durant una hora al dia amb un acompanyant, i serà necessari acreditar la seva situació en cas de que la Policia Local, coneixedora d'aquests itineraris, els hi demani.

Des dels dies 14 i 15 d'abril, a Sant Feliu es reparteixen mascaretes a l'estació de Renfe Rodalies, a la parada Consell Comarcal del TramBaix i a les principals parades d'autobús (prioritàriament les de la carretera Laureà Mirò i la Plaça Dot).
 
Així, s'ha establert un protocol de repartiment que s'ha coordinat entre l'Ajuntament de Sant Feliu, la Creu Roja i la Direcció General de Protecció Civil. Aquest lliurament de mascaretes l'efectuaran de manera coordinada Creu Roja, Mossos d'Esquadra i la Policia Local, a primera hora del matí. 

També S’ha posat un marxa un dispositiu per donar suport als infants en el seu desconfinament i accés a la via publica (han col·laborat els esplais Sant feliu, Diversitat Lúdica i Sant Llorenç i l’ADF.

S'han realitzat 145 proves serològiques al personal municipal, i s'han repartit 125 EPIs (4 mascaretes FPP2 + parell de guants+ pantalla facial+ solució hidroalcohòlica) atenent a la progressiva incorporació del personal al lloc de treball. S’iniciarà una campanya per facilitar mascaretes de manera gratuïta a totes les persones majors de 65 anys. S’ha fet difusió de diferents materials de difusió adreçats a la població amb diverses recomanacions (dels CAPS, de protecció civil...). S’ha continuat donant suport amb material nou a diferents entitats de la ciutat (mercat ambulant, banc d’aliments, comerços...).

S'ha repartit el següent material de protecció:

Comerços: 1.600 mascaretes i 550 pantalles facials

Residències de gent gran i persones amb discapacitat: 6.910 mascaretes, 1.200 guants, 10 bates d'un sol ús, 51 casquets, litres de gel, 5 IPAD.

Transport públic: repartiment de les mascaretes proporcionades pel ministeri a parades de transport públic, en dues tongades diferents  i diversos dies.

Centres de formació per a persones amb discapacitat i escoles: 178 mascaretes, 290 guants, 8 ulleres de protecció, 2 pantalles de protecció, 4 litres de gel.

Banc d’aliments / Diaconia: 8 mascaretes, 20 guants, 0,5 litres de gel, 10 pantalles de protecció.

Voluntariat (ADF, Entitats de lleure i Xarxa voluntariat): 189 mascaretes, 590 guants.

Serveis gestionats per empreses (manteniment, neteja viaria, SAD-manejador social): 206 mascaretes, 432 guants, 80 casquets, 2 pantalles de protecció, 7,5 litres de gel.

Mercat setmanal: 300 mascaretes.


Salta a la part superior