Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 01:47:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

L'Ateneu acull una exposició i una xerrada sobre els orígens de la cultura popular festiva catalana

15/05/2024
Lectures: 831
L'Ateneu acull una exposició i una xerrada sobre els orígens de la cultura popular festiva catalana

L'Aula de Cultura de l'Ateneu Santfeliuenc acull del 14 al 28 de maig l'exposició "Catalunya, país de bèsties", sobre les figures festives en forma d'animals que apareixen durant les principals festivitats dels pobles i ciutats de Catalunya. La mostra dona a conèixer els orígens de la cultura popular festiva catalana i explica quina és la història d'aquesta tradició, quines tipologies de bestiari es pot trobar a les festes populars i si són iguals totes les bèsties.

Paral·lelament a aquesta mostra, el dijous 16 de maig, a les 19 h, el folklorista Amadeu Carbó impartirà la conferència "Què celebrem quan celebrem?", una acció divulgativa que explica de manera amena i desenfadada els secrets que s'amaguen darrera el calendari, els tipus de festes i celebracions i les diades. Aquesta xerrada permet descobrir que les festes són una expressió col·lectiva que donen una imatge fidel del que som i no del que voldríem ser o creiem que som.

Aquestes activitats han estat organitzades per l'Ateneu Santfeliuenc i l'Agrupació Cultural Folklòrica (ACF) de Sant Feliu de Llobregat, amb la col·laboració de l'Associació Cultural L'Empelt de Sant Climent de Llobregat que ha cedit el disseny de l'exposició.

Comparteix
Salta a la part superior