Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 02:33:35

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Nova edició de cinema africà dins La Mostra de CineBaix, del 6 al 10 de juny

06/06/2024
Lectures: 763
Nova edició de cinema africà dins La Mostra de CineBaix, del 6 al 10 de juny

El dijous 6 de juny comença a Sant Feliu de Llobregat una nova edició de cinema africà, una de les quatre cites anuals de La Mostra de CineBaix. Cinema Internacional del Baix Llobregat, amb una programació de 10 pel·lícules, de 9 països diferents com Burkina Faso, Kenya, Senegal, República Centreafricana, Sudan o Nigeria.

La inauguració serà el dijous 6 de juny, a les 19.30 h, a CineBaix, amb una breu presentació de la programació i amb la projecció de la pel·lícula Dent pour dent, del director senegalès Ottis Bas. En to de comèdia, la pel·lícula ofereix un retrat àcid de la societat, una sàtira sobre el masclisme quotidià en una societat patriarcal. L'acte inclourà també un tast de música tradicional africana amb Magdalena Maszek i Abdoulaye Camará, que tocaran la kora i la carabassa, acompanyant la narració poètica de Kelly Lua.

El divendres 7 hi ha prevista la presentació del llibre Per què no es queden a l'Àfrica?, a càrrec de l'autor, Jaume Portell Caño, una invitació a explorar l'origen de les migracions a través de casos de Senegal i Gàmbia, dos països de l'Àfrica occidental separats pel colonialisme dels imperis francès i britànic.

També hi ha programats dos cinefòrums amb directors: el dissabte 8 sobre la pel·lícula Hate Songs, amb el director Alejo Levis; i el diumenge 9 sobre el documental Els nostres George Floyd, amb els directors Marc Almodóvar i Ricard González.

La programació inclou la preestrena de la pel·lícula Los indeseables de Ladj Ly, que quatre anys després de Los miserables entrega un nou film de tall social que vol ser complementari de l'altre. I també tres títols que tampoc s'han estrenat a les sales espanyoles i que CineBaix ha subtitulat en català: Dent pour dent, Mvera i Sira.

Més informació a CineBaix.cat

Comparteix
Salta a la part superior