Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/07/2024 11:29:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Programa Explorer

Explorer, emprenedoria jove de base tecnològica

Què és Explorer?

Va ser un concurs de talent jove a nivell nacional que consistia en un viver de formació i assessorament per a joves de 18 a 31 anys amb idees o projectes innovadors de base tecnològica, que va permetre a 20 emprenedors treballar en la concreció dels seus projectes empresarials. 

El programa Explorer va rebre el reconeixement europeu com una de les tres millors iniciatives europees per l'autoocupació dels joves. Les darreres edicions d'aquest programa van estar vinculades a la marca Yuzz, però al 2018 el programa va canviar de nom i va passar a ser Explorer.

Explorer pretenia ser un trampolí per donar llum a les idees que els joves amb talent tenen al cap, mitjançant el suport i acompanyament necessari pel desenvolupament d'aquesta idea innovadora de base tecnològica. A més, va ser una oportunitat per posar en marxa aquestes idees i fer-les realitat. 

Explorer Sant Feliu Space

El programa Explorer comptava amb més de 56 Explorer Spaces repartits per tot Espanya. El Centre Explorer Sant Feliu va ser un dels que es trobava a Catalunya i l'únic que podíem trobar al territori del Baix Llobregat. 

El Centre Explorer Sant Feliu era un centre d'innovació i cotreball impulsat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. S’ubicava al Centre Demostrador de la Torre del Roser, l’espai d’innovació digital i tecnològica ciutadana de Sant Feliu de Llobregat, just al cor de la ciutat i molt ben comunicat.

Quan les persones interessades ja estaven dins del programa i les seves idees havien estat acceptades des de coordinació,  podien accedir a classes de creativitat, networking o models de negoci, a diverses xerrades de primer nivell i a persones de referència de l'àmbit tecnològic i de l'emprenedoria nacional, així com a programes i xarxes de finançament especialitzats en startups.

Un cop finalitzat aquest procés de desenvolupament al centre, el millor projecte de la seu de Sant Feliu va viatjar a Silicon Valley (San Francisco, CA), per conèixer el major nucli de la innovació en l'àmbit de les noves tecnologies a nivell mundial. A més, els tres projectes més brillants dels centres Explorer de tot l'Estat van rebre una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per contribuir a fer realitat la seva idea empresarial.

Salta a la part superior