Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global

Festival en línia microcurts Work On

Festival Work On

Atenció videobloggers, ciberrealitzadors i videocreadors a la Xarxa! Voleu que Internet es converteixi en la vostra pantalla de distribució?

Per segon any consecutiu podeu participar amb els vostres minimetratges, clipmetratges i microproduccions audiovisuals exprés a Internet a la categoria de “microcurts” del Work On Fest, Festival de cinema sociolaboral Work On.

Aquest festival en línia de microcurts sociolaborals, en un format innovador i que utilitza la Xarxa com a mitjà fonamental d’existència, està obert a tot aquell que hi vulgui participar independentment dels mitjans dels que disposi. És a dir, que aquesta política de format lliure permetrà els participants utilitzar mitjans com videocàmeres, telèfons mòbils amb càmera, webcams, etc. A més el festival disposa de web, blog, presència a xarxes socials com Facebook o Twitter, i els treballs rebuts es presenten mitjançant streaming

La inscripció i participació al festival es fa íntegrament en línia. Els microcurts es visualitzen a la secció “Sala de projecció” de l’espai web i, a més, es poden votar en línia, o comentar, pel públic durant el període de votacions.

A més, i donada aquesta essència de treball en xarxa i presència a Internet, des del projecte municipal d’inclusió digital Sant Feliu Ciutat Digital i des del programa de formació-treball de la Casa d’Oficis de noves tecnologies es donarà suport tècnic a tots aquells participants que ho desitgin en matèries com l’assessorament audiovisual bàsic, els formats de presentació, la música que es pot utilitzar, els programes d`edició de vídeo en línia, etc. També es generaran continguts didàctics adreçats al participants que es podran visualitzar al blog del Festival.

El microcurt és una producció audiovisual, com poden ser el curt o el llargmetratge, pensada bàsicament per a un consum ràpid en un mitjà tan dinàmic con Internet i, per tant, més immersa en dinàmiques de participació i col·laboració. Té una durada molt més reduïda i pretén potenciar la idea i la creativitat dels realitzadors. Tant el cost de producció com de distribució dels microcurts és assequible a tots els públics i menys complicat tècnicament.

Enguany les categories del Festival es divideixen tenint en compte la durada dels treballs presentats: curtmetratges (5 a 20 minuts) i microcurts (fins a 3 minuts). Ambdues categories disposen d'un premi de 3000€ al millor treball presentat.

Dins la categoria de curtmetratges, els estudiants d'estudis superiors en cinema o audiovisuals es podran presentar a la sub-categoria "millor curtmetratge realitzat per estudiants" i optar a un premi de 1000€. 

A més dels premis esmentats, també existeix el "premi del públic al millor microcurt" en el qual els visitants del web del festival, mitjançant votació en línia, podran valorar els treballs i escollir el que considerin. Aquest premi tindrà un import de 1000€.

Pel que fa a la comissió d’experts, el jurat disposa d’una nodrida composició de destacats professionals de l’audiovisual i el mitjà cinematogràfic, artístic i cultural.

La 2a edició del Festival de cinema sociolaboral Work On l’organitzen el sindicat UGT i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i enguany la temàtica principal és la crisi econòmica. Ambdós institucions han decidit sumar esforços per posar en marxa aquesta proposta innovadora i projectar-la al món, perquè esdevingui un interessant repte per a les persones que han volgut convertir-se en els nous realitzadors, així com per a aquells que han fet de la Xarxa el gran fòrum de generació i difusió d’idees, la gran conversa mundial.

Es pot participar on line al Festival tant amb la presentació de treballs audiovisuals com amb les votacions per Internet.

La teva creativitat a Internet pot ser premiada. Ens la mostres?