Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 10:27:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca
Documental sobre Noves Tecnologies a Sant Feliu: "Connectats"

L'objectiu d’aquest audiovisual és reflectir que la societat es divideix en dos tipus de persones: les que tenen accés a les noves tecnologies i les que no en tenen. Així, a través d’aquest vídeo, podem conèixer a algunes persones de la ciutat que parlen sobre la diferència entre tenir accés o no a les noves tecnologies i les seves experiències personals i professionals amb el món de la tecnologia i al voltant d'Internet. Tothom qui ho va sol·licitar va participar en el rodatge, realitzat l’any 2007,  convertint-se en protagonista del documental per explicar davant la càmera la seva història al voltant de la tecnologia, en primera persona: si li va costar molt aprendre a navegar per Internet; si s'imaginava així Internet; si utilitza Internet per comunicar-se amb família llunyana; si la Xarxa ha canviat la seva vida; si ha guanyat en qualitat de vida o n'ha perdut; si ocupa menys temps fent tràmits o si ha publicat alguna recepta de cuina a Internet.

veure el documental

Alguns del protagonistes del rodatge del vídeo han estat alumnes i usuaris habituals del cursos d'alfabetització digital municipal del Telecentre del Palau Falguera i el Centre Can Maginàs, entre ells dos residents molt innovadors de la llar de discapacitats físics Can Llobera que es van apropar a les noves tecnologies mitjançant els cursos de Sant Feliu On Line i que, a més, tenen un bloc amb el qual van guanyar el Premi de Continguts Digitals “Sant Feliu On Line” que es va celebrar el passat desembre de 2007. També tenen presència el món associatiu local així com persones que utilitzen les noves tecnologies per buscar feina, per treballar o al seu negoci.

L'objectiu de l'audiovisual era mostrar els testimonis de diversos usuaris i usuàries novells en noves tecnologies així com personatges locals rellevants en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Internet, sensibilitzant així a la ciutadania que tothom pot ser protagonista a la Xarxa mitjançant la inclusió digital.

En aquesta finestra audiovisual hi tenen cabuda dones i homes, de diferents edats, interessos, etc. que expliquen davant la càmera una experiència, una sensació, un record o una anècdota al voltant de les noves tecnologies i la revolució que ha suposat a les seves vides. Són un recull de vivències que han format i formen part de les seves vides i serviran per explicar a tothom les diferents aplicacions d'Internet i les noves tecnologies. En definitiva, noves tecnologies en primera persona.

El documental té una durada de 25 minuts i s'ha realitzat amb un format divulgador, amè i comprensible per a un públic de totes les edats que podrà veure la lluita des del món local contra la fractura digital, amb una vessant de proximitat, per universalitzar les actuacions d'alfabetització digital i capacitació tecnològica. Una mostra sobre la quotidianitat de les TIC i Internet i el seu ús.

Fons Social EuropeuDepartament de Governació i Administracions PúbliquesServei d'Ocupació de Catalunya

Salta a la part superior