Pla d'Actuació del Mandat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global

Situació actual en el context Covid-19

El PAM 2019-2023 es presenta en un context incert a causa de l’impacte de la pandèmia del coronavirus, amb la previsió d’una forta contracció de l’economia i per tant, de l’augment de necessitats socials que impliquen destinar recursos i esforços per aconseguir no deixar ningú enrere, i atendre a les persones i famílies en situació de risc, de forma prioritària.

Per aquesta raó, el PAM, que ja va passar a principis d’any per un procés de participació ciutadana i estava preparat per passar per ple fa mesos, s’aprova més tard del previst inicialment abans de l’aparició de la Covid- 19, adaptat a les noves necessitats de la ciutadania de Sant Feliu en el context actual.

I en aquest context i per començar a fer front a les conseqüències de la pandèmia de forma participativa, es va aprovar al ple de juliol el Pacte de Ciutat. Un document fet a partir de les aportacions, a més de les dels regidors i regidores de govern i personal tècnic de l’Ajuntament, de persones representants de sindicats, comerç i empresa locals, salut comunitària, sostenibilitat, i entitats dels àmbits educatiu, esportiu, cultural i social, així com de tots els partits amb representació municipal. Aquest document s’ha incorporat com a “Eix 8” al PAM, tot i que el Pacte de Ciutat té un horitzó de compliment de 18 mesos.

Passats aquests mesos es donarà compte del compliment del Pacte de Ciutat, fet que implicarà una revisió també del PAM que a més, donada la situació canviant a causa de l’evolució de la pandèmia, podrà adaptar- se si així es considera a noves necessitats sobrevingudes en aquests mesos.

Així, s’ha configurat un document estratègic que posa el seu focus en l’aposta per l’habitatge públic i de lloguer, la reducció de residus i emissions, la lluita contra la violència masclista i la discriminació de gènere, la participació ciutadana i la transparència; a més de en totes les mesures derivades de les noves necessitats fruït de l’aparició de la Covid-19 i les seves conseqüències.

El Pla d’Actuació Municipal ha passat per diversos canals de participació per tal d’incorporar noves actuacions suggerides per la ciutadania i orientar la seva priorització, a més d’una actualització per adaptar-se a les noves necessitats d’un moment marcat pel coronavirus.

El PAM disposarà d’una eina de seguiment d’accés públic per consultar el seu compliment en temps real, que es presentarà i farà pública durant el mes d’octubre per tal que la ciutadania la conegui i hi pugui consultar tot el que sigui del seu interès. Aquesta eina inclourà també el seguiment dels acords del Pacte de Ciutat.