L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ofereix el servei de mediació de forma gratuïta als ciutadans i ciutadanes per contribuir a la millora de la convivència i la gestió dels conflictes existents o prevenció de conflictes futurs.
La mediació es caracteritza per la intervenció d’un/a professional expert/a en gestió de conflictes (el/la mediador/a) que guia la seva actuació en els següents principis: voluntarietat, confidencialitat, respecte, neutralitat i imparcialitat.
Per què la mediació?
És habitual que sorgeixin conflictes i malentesos en les relacions entre persones.
La mediació ofereix un espai de diàleg per resoldre de manera constructiva i pacífica els conflictes. Permet que les parts es comuniquin directament entre elles i treballin juntes, amb l’ajuda del/de la mediador/a, per trobar una solució que satisfaci els seus interessos.
Si tens un conflicte amb algun/a veí/veïna, familiar, company/a de feina, amic/ga, sou una comunitat de veïns... i esteu vivint una situació que no sabeu com abordar... Mediació!
Quins conflictes són mediables
- Convivència veïnal: sorolls, olors, animals, dificultats de relació…
- Comunitats de veïns i veïnes: obres, ús d’espais comuns, ascensors, impagaments, gestió de la comunitat, civisme…
- Família: conflictes intergeneracionals, de convivència, persones dependents…
- Espai públic: usos de l’espai públic, civisme…
- Altres: desavinences en les relacions personals.
No són mediables els casos en què l'Ajuntament n'és part, quan alguna de les parts té un trastorn invalidant, situacions tipificades penalment com a delicte, casos que siguin competència del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, i aquells casos que l'equip tècnic professional valora com a no mediable.