Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/03/2024 05:29:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Enquesta d'imatge municipal a Sant Feliu de Llobregat

Abril 2022

L'Ajuntament ha fet públics els resultats de l'enquesta d'imatge municipal 2022, amb l'objectiu de conèixer l'opinió general de la ciutadania sobre Sant Feliu, i la gestió i la política municipals. S'han realitzat un total de 801 entrevistes per telèfon a persones majors de 18 anys per elaborar aquest sondeig, desenvolupat per Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), entre el 21 i el 29 d'abril de 2022.

Més del 60% de les persones enquestades valoren positivament la gestió municipal, el valor més alt des de 2004, i que suposa gairebé tres dècimes més que fa quatre anys. La valoració de l'actuació de l'Ajuntament assoleix el màxim des que es van iniciar aquests sondejos fa 22 anys, i es valora amb una mitjana de 6,1 punts.

Pel que fa als serveis municipals, pràcticament tots milloren la seva nota respecte fa 4 anys, per sobre també de la gestió municipal. Destaquen especialment el bus urbà, les escoles bressol, i els ajuts i serveis socials. A la cua d'aquestes valoracions es troba la neteja viària, l'únic servei que té més d'una cinquena part de la població que suspèn, però que tot i així puja respecte al 2018.

Sant Feliu viu, i viu bé

Els resultats posen novament de manifest l'elevada satisfacció de santfeliuencs i santfeliuenques per viure al municipi. Gairebé el 90% dels i les residents enquestats estan molt o bastant satisfets/etes de residir-hi. Aquesta afirmació està present a tots els segments de població, especialment entre els homes i aquelles persones amb un nivell alt d'estudis. En relació amb els darrers anys, augmenten les persones que creuen que el municipi ha millorat, i es distancien de les que creuen que ha empitjorat, sent en aquest cas més crítiques les dones i les persones més grans. En línia amb aquesta evolució també hi ha un increment de persones, que arriba gairebé fins al 80%, que creuen que Sant Feliu millorarà en els pròxims anys.

Entre els aspectes que defineixen aquesta satisfacció global continuen destacant a l'alça l'ambient tranquil (mencionat per una de cada dues persones), la qualitat de vida, la bona comunicació, o els transports com a aspectes positius més mencionats del municipi. També s'incrementen les mencions positives a les obres i millores a l'espai públic, alhora que disminueixen les cites als serveis i equipaments, i a l'oci i la cultura, respecte al 2018.

Aspectes que preocupen

L'espai públic en general és la qüestió que més preocupa amb un 57,1% de respostes, seguida d'aspectes relacionats amb la mobilitat, la seguretat o el civisme. En aquest sentit, la neteja és amb diferència el problema que menciona més gent. Aquesta qüestió és citada per una de cada quatre persones (24,8 punts), amb pràcticament el doble de mencions que el següent tema, l'estat de l'espai públic, que té un 12,4 %. La resta de respostes espontànies a aquesta pregunten la integren per ordre la seguretat ciutadana, la manca de comerç, l'aparcament, i els transports.

Pel que fa al soterrament, la confirmació de les obres redueixen les crítiques expressades sobre aquest tema fa quatre anys. Moltes de les queixes relacionades amb el soterrament fan referència al temps que està trigant a fer-se l'obra; d'altres comenten que el major problema de Sant Feliu és que les vies passin pel mig del poble, que quedaria solucionat quan aquestes se soterrin.

Política municipal

En relació a les polítiques municipals, una quarta part de les persones enquestades sap dir espontàniament que el govern està format per una coalició entre Sant Feliu-En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya. Sobre la valoració que fan els santfeliuencs i santfeliuenques dels líders dels grups municipals al consistori, Lídia Muñoz i Lourdes Borrell encapçalen el llistat amb una valoració de 6,5, seguides per l'actual alcalde Oriol Bossa amb un 6,3, Jaume Manyosas amb un 6,2 Silvestre Gilaberte amb un 5,6, i Elisabet Valencia amb un 5,3.

Com a líders més coneguts, més enllà de l'alcalde Oriol Bossa i Lídia Muñoz, apareixen en resposta espontània Lourdes Borrell amb un 12,6, Bernat Dausà amb un 3,8 i Mireia Aldana que arriba al 3,3 %.

Pel que fa a les expectatives electorals, en l'actual context polític general i en permanent transformació, el PSC lidera la intenció directa de vot de cara a les eleccions municipals (18,2%), seguit d'ERC (11,2%) i SFeCP (11%). En aquest sentit, destaca que el grau de no-resposta en aquest camp supera el 50%.

La contractació de l'enquesta, adjudicada al Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) mitjançant una contractació menor amb pública concurrència; ha tingut un cost de 16.061 euros (IVA inclòs).

Documents relacionats:

Salta a la part superior