Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/07/2024 11:40:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Dones referents
Els nostres drets, la nostra igualtat

Dones referents - Els nostres drets, la nostra igualtat

Dones Referents neix amb els objectius de trencar estereotips de gènere vinculats al lideratge, empoderar les dones joves fent visible que sí que es pot, afavorir el cooperativisme, crear xarxa entre dones de Sant Feliu i evidenciar els problemes que comporta el rol de gènere, entre altres coses, tot donant a conèixer dones referents de la nostra ciutat en diferents disciplines. Un projecte viu que comença amb la celebració del Dia Internacional de les Dones 2020 i que durarà en el temps fent visibles diferents perfils professionals, artístics i socials. Com a primera fase, es posa en valor i es visibilitza a través d’entrevistes la figura de quatre dones empresàries del municipi que són Dones Referents.

El programa 'Mentoring per a dones emprenedores' celebra la cloenda després de 7 mesos d'intensa col·laboració

Dimarts, 13 de juny, es va realitzar l'acte de cloenda del programa de mentoria col·laborativa Mentoring per a dones emprenedores, amb la participació de la regidora d'Activitat Econòmica, Cooperativisme i Ocupació, Loren Rider.

Entrevista a Alexandra Llopart, gerent d'Escala Sabates

Ha dirigit l'actualització de l'empresa familiar de sabateria i moda cap al món online. Conscient que la conciliació d'una dona autònoma és "gairebé impossible", es mou àgil entre empresa, fills i vida privada fent eficient les hores. "El més difícil és trobar l'equilibri per arribar a ser el tipus de líder que vols ser", explica una Llopart, quarta generació al capdavant del negoci, que igualment valora ser el teu propi cap, "perquè és bonic treballar pel que vols".

Entrevista a Rocío Pérez, responsable de Q Guap@

Va deixar un treball on guanyava molts diners per perseguir el seu somni i muntar el 2018 un negoci d'estètica. Quatre anys més tard, amb tres persones treballant-hi, s'ha traslladat a un local més gran en el mateix barri de La Salut per consolidar-lo, en una aposta en la que ha sumat el seu marit. "Vaig deixar un treball on cobrava més per perseguir el meu somni i poder donar més temps als meus fills", raona una Pérez empoderada i sense pors. 

Entrevista a Paula Izquierdo, gerent de Fisiovitae

Està al capdavant d'un negoci de fisioteràpia i teràpia activa que va engegar sola el 2009. "Treballava en el sector per un altre, i vaig pensar que per fer-ho per un altre ho podia fer per mi". Ara, amb 16 persones treballant-hi, Fisiovitae ofereix serveis d'osteopatia, nutrició, medicina xinesa o pilates i la Paula és feliç encara que hagi de "lluitar contra el prejudici de que, per ser dona empresària, sembla que hagis de ser una súper woman!", explica a l'entrevista. 

Entrevista a Sandra Casas, gerent de Bonita i Margot Blanxart

Amb un negoci d'estètica i bellesa a ple rendiment, ha engegat un altre de decoració i accessoris amb flors preservades al mateix Passeig dels Pins. "Tinc tres barrets: el de Bonita Beauty Skin, el de Margot i el de gestora i dona empresària, però estic contenta". Treu hores d'on pot i concilia en coordinació amb la seva parella. "De moment no tenim fills, però no em fa por tenir-ne", explica una Casas que va tenir que demostrar més per ser jove que per dona. "Al començament, deia que tenia més anys per generar confiança".

Entrevista a Carol Carbajo, de Rimsa

Carol Carbajo és directora de talent de Rimsa, una empresa que es dedica a la fabricació i distribució d'additius per als sectors de la fricció i la construcció. En aquesta entrevista, enregistrada a finals de 2019, expressa la seva visió del lideratge basat en l'acompanyament i l'impuls de les potencialitats de cada persona, i planteja la importància dels valors i de l'equilibri entre la vida professional i personal.

Entrevista a Aurora Farré, d'Iberital

Aurora Farré és metgessa i, fins i tot, va formar part de l'equip directiu de l'Hospital Vall d'Hebrón. Quan va arribar el moment del canvi generacional en l'empresa dels seus pares, va decidir assumir la codirecció d'Iberital amb altres quatre membres de la seva família. En aquesta entrevista, enregistrada a finals de 2019, reflexiona sobre el lideratge compartit i sobre l'autoconfiança en les pròpies capacitats a l'hora d'emprendre.

Entrevista a Mònica Mollón, gerent de Botibotón

Mònica Mollón dirigeix, des de fa 8 anys, l'empresa Botibotón i ens parla de com ha canviat el seu sector els darrers anys, de com s'organitza per conciliar la vida personal i professional, i de per què és important planificar per aconseguir tirar endavant un projecte com el seu. Aquesta entrevista es va enregistrar a finals de 2019.

Salta a la part superior