Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/06/2024 06:52:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Dimarts Salut del 21 de maig, dedicat a la gestió dels coloms urbans des de la sensibilització i la conscienciació ciutadana

17/05/2024
Lectures: 792
El Dimarts Salut del 21 de maig, dedicat a la gestió dels coloms urbans des de la sensibilització i la conscienciació ciutadana

En el marc del cicle Dimarts Salut, el proper dimarts 21 de maig, a les 18 h, la Biblioteca Montserrat Roig acollirà la xerrada "Gestió dels coloms urbans des de la sensibilització i la conscienciació ciutadana", a càrrec de Tomàs Montalvo del Servei de Vigilància de Plagues Urbanes de l'Agencia de Salut Pública de Barcelona i veí de Sant Feliu. Durant la sessió es reflexionarà de manera conjunta i es plantejaran respostes i alternatives a com tractar el tema dels coloms i altres aus urbanes a la ciutat.

Des de ja fa temps la presència de diferents aus urbanes (coloms, tórtores, gavians, cotorra de pit gris, cotorra mitrada) a les ciutats i en tot tipus d'entorns urbans és massiu i genera problemes.

Sobre aquesta problemàtica hi ha una perspectiva que posa l'èmfasi en les molèsties i problemes que provoquen els excrements d'aquestes aus, el deteriorament i brutícia de l'espai, edificis i mobiliari públic i privat, i el cost econòmic que suposa revertir aquestes afectacions.

Existeix una segona perspectiva, la del respecte al benestar animal i la conservació de la fauna urbana donant compliment a la legislació que en aquesta matèria s'ha aprovat recentment.

La voluntat de les administracions locals de fer compatible les diferents sensibilitats de la ciutadania porta a desenvolupar estratègies i actuacions que millorin la neteja de l'espai públic, els equipaments i edificacions tant públiques com privades, i alhora cerquin atendre la defensa del benestar dels animals.

Per plantejar aquesta estratègia cal tenir en compte diversos elements, com confrontar la salut pública versus el benestar animal, la utilització de colomars ecològics o pinsos esterilitzants per fer control d'aus. A més, cal conscienciar les persones alimentadores que posen menjar a la via publica, adequar les ordenances municipals a la problemàtica associada a la presència d'aus en l'espai públic, accions preventives per evitar la proliferació d'aus, la coordinació entre els i les diferents agents municipals per actuar de manera integral, entre altres.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior