Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2024 21:36:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La 2a edició del programa Sant Feliu Talent premia un projecte dedicat a l'aprenentatge musical

23/05/2024
Lectures: 529
La 2a edició del programa Sant Feliu Talent premia un projecte dedicat a l'aprenentatge musical

La sala Ibèria va acollir el 22 de maig la gala final de Sant Feliu Talent, el programa que fomenta la cultura emprenedora entre les i els joves estudiants de secundària de la ciutat. A l'acte final d'aquesta segona edició es van lliurar els premis als tres projectes escollits com a guanyadors. 

L'acte va ser conduït per Juan Castilla i Laura Benítez, creadors del programa i directors de Talent Factory, acompanyats de les participants i guanyadores del segon premi a l'anterior edició, Paula Luque i Paula Ballesteros.

L'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell, va obrir l'acte i Joana Barbany, Directora del Clúster Digital de Catalunya i Dir.Tech Bussiness Development de Michael Page va exercir com a madrina i va lliurar els  diplomes als i les finalistes.

En el decurs de la gala, les 8 parelles finalistes escollides entre un total de 56 projectes presentats inicialment van exposar els seus projectes davant d'un públic format per professorat, membres de l'Ajuntament, representants d'empreses col·laboradores i mentores i també dels seus familiars i amics.

En l'edició d'enguany les temàtiques dels projectes presentats pel jovent  emprenedor han estat molt variades, deixant palesa la preocupació dels i les joves per temes socials, ambientals, culturals i formatius, entre d'altres.

Solucions per combatre l'escassetat d'aigua, aplicacions per facilitar l'aprenentatge, per captar talents en l'àmbit esportiu, per apropar l'oferta cultural i d'oci als joves, per ajudar a adoptants en els tràmits d'adopció de mascotes, per connectar lectors amb interessos literaris comuns són alguns dels temes tractats. 

El projecte guardonat amb el primer premi ha estat Sifadofa, una plataforma de suport a l'autoaprenentatge d'un instrument musical. La idea de negoci, desenvolupada per Ona Liang i Núria Porcar del Col·legi Bon Salvador i mentoritzada per Raúl Miguel de Dallant, inclou el seguiment del procés d'aprenentatge per part de professors i músics professionals així com suport, correccions i consells per ajudar l'usuari a perfeccionar la seva destresa musical. Les guanyadores obtenen com a premi (patrocinat per Euromadi i Nestlé) un viatge de cinc dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors. Aquest premi ha estat patrocinat per Aigües de Barcelona.

A la gala final també es va lliurar el premi al segon millor projecte: un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d'emprenedoria, vivers d'empreses i seus d'empreses reconegudes, patrocinat per Thermoking. Les guanyadores han estat Maia Vázquez i Leire Martínez, de l'Escola Mare de Déu de la Mercè, amb el projecte Adapt Your Study, mentoritzat per David Rubiol de Fundació Portolà. La seva idea de negoci és una app que adapta els processos d'aprenentatge al ritme i capacitat de l'usuari comptant amb assessorament de professionals del sector educatiu.

Finalment, el tercer premi va ser pel projecte Moving presentat per Pol Brugué i Albert Caldés, de l'Escola Verge de la Salut i mentoritzat per Eloi Trullàs de Nextus. Es tracta d'una plataforma que apropa l'oferta cultural i d'oci als joves oferint-los descomptes i l'oportunitat de crear una comunitat que comparteixi els mateixos interessos. En aquest cas, els guardonats s'emporten un programa de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day.

Mentors i col·laboradors

L'edició d'enguany ha comptat amb la participació d'empreses mentores de diversa tipologia. Des de cooperatives com MTK Space o Heron Media, fundacions com el centre d'inserció laboral per persones amb discapacitats Fundació Portolà, emprenedors com Anna Bausells o Marta Ollé, startups com Nextus o grans empreses industrials locals com Dallant o Thermoking.

  • Moving - Eloi Trullàs de Nextus - Escola Verge de la Salut 
  • Páginas Mágicas - Albert Marsà de MTK Space - Escola Verge de la Salut 
  • LleoLleo - Anna Bausells - Anna Bausells coaching - Escola Mare de Déu de la Mercè
  • Adapt your study - David Rubiol de Fundació Portolà - Escola Mare de Déu de la Mercè
  • Emperrate - Albert Carpi de Heron Media - IES Martí Dot
  • Aqua 3.0 - Thermoking Marina Invernon i Ricard Canela - IES Martí Dot
  • Road to Glory - Marta Ollé de CoInnova Talent - Col·legi Bon Salvador
  • Sifadofa - Raúl Miguel de Dallant - Col·legi Bon Salvador

El programa ha comptat també amb el suport de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, Acció de la Generalitat, Diputació de Barcelona, Inserta de la Fundació ONCE, Mobile World Capital Barcelona, Esade, l'AMB, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Secot, Asencat i Innobaix entre d'altres.

"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya  en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior