Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2024 21:28:21

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Acte central de celebració del 500 aniversari de la Parròquia de Sant Llorenç

24/05/2024
Lectures: 578
Acte central de celebració del 500 aniversari de la Parròquia de Sant Llorenç

El proper diumenge, 26 de maig, tindran lloc els actes de celebració centrals per commemorar els 500 anys de la Parròquia, coincidint amb el dia de la dedicació del nou temple (26 de maig 1946).

A les 12 h se celebrarà l'Eucaristia solemne per commemorar els 500 anys de la Parròquia, que es podrà seguir en directe a través d'aquest enllaç. Després del ritus d'entrada i la litúrgia de la paraula es farà la litúrgia de l'Eucaristia, en què l'alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, i el primer tinent d'alcaldia, Javier Molina, faran la primera ofrena. Després de les ofrenes se celebrarà el ritus de sortida.

Un cop finalitzada l'Eucaristia els assistents, juntament amb els fidels i les autoritats eclesiàstiques i civils, es desplaçaran a la plaça de la Vila per celebrar un dinar popular, amb l'actuació de l'Esbart Sant Feliu de l'Agrupació Cultural Folklòrica en el seu 75è aniversari. La cloenda de l'acte anirà a càrrec del Vicari general-rector de la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç. Els tiquets pel dinar es poden comprar per 15 euros a la sagristia de la Catedral.

Actes commemoratius durant el 2024

Amb motiu dels 500 anys de la fundació de la Parròquia, ara també Catedral, s'han programat diversos actes de memòria al llarg de l'any, com un cicle de conferències sobre la història de la Parròquia que es va celebrar al mes de març a l'Arxiu Comarcal. Coincidint amb la Setmana Santa i la Pasqua, del 24 al 31 de març la Parròquia de Sant Llorenç (fundada el 1524) també va celebrar el moment més important de l'any litúrgic cristià.

Al llarg de tots els mesos de l'any 2024 la Parròquia organitzarà actes per agrair el que ha significat aquesta història de cinc segles. Es pot consultar el programa d'activitats aquí.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior