Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2024 16:16:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

La santfeliuenca Àngels Prats rep la Medalla de la Ciutat

22/11/2023
Lectures: 1287
La santfeliuenca Àngels Prats rep la Medalla de la Ciutat

La Sala Ibèria ha acollit aquest dimecres, 22 de novembre, l'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat a la santfeliuenca Àngels Prats i Lladó com a reconeixement a la seva trajectòria docent, social i humana. En especial, per la seva lluita en defensa de l'escola pública i dels drets dels infants com a ciutadans amb plenitud de drets, així com per l'impuls de diversos projectes innovadors adreçats als nens i nenes i a les seves famílies. Abans de rebre la Medalla de la Ciutat, Àngels Prats ha signat al llibre d'honor de l'Ajuntament de Sant Feliu, a la sala de plens, i ha rebut el regal institucional.

L'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat ha estat presidit, acompanyant l'homenatjada, per l'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell; la regidora d'Educació, Ana Cubet; l'exalcalde de Sant Feliu de Llobregat Àngel Merino; i Rosa Ferrer, referent a Catalunya per la seva tasca pedagògica. La família d'Àngels Prats també ha tingut protagonisme, amb l'actuació de la coral familiar, que ha cantat un popurri de cançons infantils, i la intervenció de Pere Prats en nom dels germans i germanes Prats.

El suport audiovisual també ha estat molt present en l'homenatge, amb un vídeo de l'Arxiu Comarcal, i un altre del pedagog italià especialitzat en educació infantil Francesco Tonucci, qui ha volgut felicitar Àngels Prats per la distinció amb motiu de la seva tasca educadora amb els infants.

L'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell, ha donat la benvinguda institucional destacant que Àngels Prats es converteix en la segona dona en ser distingida Medalla de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat, després que Joana Raspall obtingués la distinció l'any 1993.

La regidora de Cultura, Ana Cubet, ha parafrasejat Tonucci destacant que  "l'escola ha de ser un lloc on els nens i nenes hi vulguin ser, cosa que l'Àngels Prats ha aconseguit amb les seves aportacions". Cubet ha donat les gràcies a l'homenatjada "per haver defensat l'educació i haver lluitat tant perquè els nens i les nenes de Sant Feliu hàgim tingut una educació com ens mereixem" i ha assegurat que Prats és "un referent per a la nostra ciutat".

L'exalcalde Àngel Merino ha agraït haver estat convidat a intervenir en aquest "acte cívic de reconeixement a una ciutadana que ha dedicat una part significativa de la seva vida a construir una vida digna per a la ciutadania, especialment per als i les més joves". I ha assegurat que aquesta distinció és de "justícia" perquè Àngels Prats mereix "sobradament" aquesta distinció. Merino ha finalitzat la seva intervenció desitjant "que Sant Feliu, a més de ser la Ciutat de les Roses, continuï sent la ciutat dels infants".

La pedagoga Rosa Ferrer ha assegurat que "l'escola pública és qui acull majoritàriament totes les diversitats que tenim a la societat, els nens i nenes amb capacitats diferents i els infants vinguts de fora". Per acabar, ha aclarit que "els mestres no podem fer de mestres, els mestres som mestres. És una manera de veure la vida, és una manera d'implicar-se en la societat. Ser mestre és ser militant, és lluitar pels drets dels infants i perquè cada criatura, sigui d'on sigui, vingui d'on vingui i tingui les capacitats que tingui pugui desenvolupar-se al màxim amb la seva personalitat".

La nova Medalla de la Ciutat, Àngels Prats, ha volgut compartir el reconeixement amb els equips amb qui ha treballat i ha acabat la seva intervenció explicant simbòlicament que "hem pujat al tren, un tren ple d'infants i junts, amb l'Ajuntament, hem fet camí i hem crescut. En aquest tren alguns hem pujat a estacions més llunyanes, d'altres més properes, però estic molt contenta perquè un cop dalt del tren hem anat amb la mateixa il·lusió i direcció, la d'ajudar-nos mútuament, infants i nosaltres, a créixer i, en definitiva, a estimar-los. Els infants s'ho valen".

L'alcaldessa ha tancat l'acte assegurant que en aquests moments "és més necessari que mai crear de nou la xarxa d'atenció a la infància i joventut com a acompanyament a la tasca educadora i de formació". Ha finalitzat la seva intervenció agraint a Àngels Prats la seva tasca en nom de tota la ciutat i assegurant que Sant Feliu "continuarà sent referent com a ciutat educadora".

Desena Medalla de la Ciutat

El consistori de Sant Feliu va atorgar per unanimitat la Medalla de la Ciutat a Àngels Prats en la sessió plenària del 26 d'octubre de 2023. Prats és la desena personalitat santfeliuenca distingida amb la Medalla de la Ciutat. El guardó premia els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu que contribueixen al progrés moral o material del municipi o al seu prestigi.

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior