Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/07/2024 23:42:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Recollida del rebuig i de la matèria orgànica

Què és el rebuig?

Es tracta de les escombraries que ja no es poden reutilitzar ni reciclar: restes d'escombrar, bolquers i compreses, excrements d'animals, restes de ceràmica, burilles i cendres de cigarreta, etc. 

Informació rebuig

I després, què se'n fa?

Es porta a una instal·lació anomenada Ecoparc 1 de Barcelona, situada a la Zona Franca, on s'intenta aprofitar una part d'aquests materials barrejats, i el que no es pot aprofitar, es porta a un abocador controlat.

Què és la matèria orgànica?

Aquesta fracció dels residus està composta principalment per restes de menjar: espines i ossos, pa sec, peles de fruita, closques d'ou i marisc, verdures, altres restes vegetals, paper de cuina, taps de suro, llumins, restes d'infusions, etc.

No son matèria orgànica els bolquers i compreses, restes de fusta, excrements d'animals, poda, etc.

Informació matèria orgànica

L'Ajuntament facilita, a aquells ciutadans i ciutadanes que encara no en tinguin, un cubell marró per separar els residus orgànics a casa.

El podeu demanar posant-vos en contacte amb l’Oficina de Serveis Ambientals.

Cubell d'orgànica facilitat per l'Ajuntament

I després, què se'n fa?

Es porta a l'Ecoparc 1 de Barcelona de la Zona Franca, on la matèria orgànica s'emmagatzema i, sota unes condicions determinades d'humitat i temperatura, es va transformant en compost, un adob vegetal que després es fa servir en jardineria i agricultura. També se n'obté biogas, un combustible que ens permet produir electricitat.

Quins contenidors podem fer servir?

  • Els contenidors soterrats retolats com a rebuig i orgànica.
  • El contenidor de rebuig és el gris.
  • El contenidor d'orgànica és el marró

Contenidor soterrat de rebuig i orgànica

Contenidor de rebuig grisContenidor d'orgànica marró

Per tal de garantir la correcta recollida i evitar la barreja dels residus, els camions destinats a realitzar aquest servei també són bicompartimentats i, per tant, l'orgànica i el rebuig, tot i recollir-se simultàniament, s'aboquen en parts diferenciades del camió. La recollida es realitza els 365 dies de l'any, en jornada nocturna.

Eviteu per tots els mitjans dipositar-hi residus de la construcció, residus especials, fraccions metàl·liques, petits electrodomèstics, o mobles. Aquests residus reben un tractament especial, i per tant els heu de portar a la deixalleria.

Trobareu més informació sobre la recollida selectiva al web de l'Agència de Residus de Catalunya

Salta a la part superior