Presentació del projecte

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 01:01:16

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

QRs als carrers
Presentació del projecte

Presentació del projecte

En aquest espai us volem presentar un dels projectes guanyadors del premi Sant Feliu Ciutat Digital en relació a les millors iniciatives a la introducció a les TIC a l'àmbit educatiu: el projecte de l'escola Verge de la Salut de generació de codis QR amb la informació del nom dels carrers de Sant Feliu.

Aquest projecte "Codis QR i els carrers de Sant Feliu" neix en la comunitat educativa innovadora del col·legi Verge de la Salut i vol treballar amb els alumnes de la ciutat els fets històrics o els personatges de la nostra història que han donat nom als principals carrers de Sant Feliu. Amb tota aquesta informació es genera un codi QR que es pot llegir amb un smartphone o tablet i que permet accedir a informació sobre el personatge o fet que dóna nom al carrer.
 
És una molt bona manera d'unir història i  tecnologia en l'àmbit educatiu i d'estimular els alumnes en la descoberta de l'entorn i el treball en entorns d'innovació. 

El projecte té 4 línies de desenvolupament bàsiques:

  1. Creació de continguts de cada carrer (fotos, vídeos, línies de vida, etc.)
  2. Introducció a un entorn web d'aquests continguts, en aquest cas en concret, aquesta secció pròpia dins del web de l'Ajuntament de Sant Feliu.
  3. Generació dels codis QR. Un per cada carrer que enllaci amb la versió mòbil de la pàgina definida al pas 2.
  4. Col·locar al carrer la placa amb el codi QR.

Aquesta iniciativa va començar el seu desenvolupament pel carrer Joana Raspall, donat que es va iniciar al 2013, any oficial de l'escriptora i poetessa local a la ciutat.

Aquest treball també s'ha presentat als PREMIS TIC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Aquest tipus de projectes s'emmarquen dins de les directrius del que es considera una Smart City, doncs contribueix a la integració dels espais digitals i físics de la ciutat construint una ciutat intel·ligent per a les persones i el teixit social, per això és un dels projectes principals orientats a digizens que va estar present dins de l'stand a l'Smart City Congress que es va realitzar durant  els dies 19 a 21 de novembre a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat.  En aquest vídeo s'en pot veure un resum:   

Aquesta iniciativa ha rebut el suport del projecte municipal Sant Feliu Innova.

Salta a la part superior