Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2024 06:34:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament obre la línia de subvencions municipals destinades a persones propietàries d'habitatges de lloguer

09/10/2023
Lectures: 1598
L'Ajuntament obre la línia de subvencions municipals destinades a persones propietàries d'habitatges de lloguer

L'Ajuntament impulsa novament una convocatòria d'ajuts amb l'objectiu d'ampliar el parc públic d'habitatge. Així, les persones propietàries d'habitatges lliures que els posin a disposició de la Borsa de Lloguer Municipal podran beneficiar-se d'aquesta línia de subvencions, amb un import variable en funció del preu del lloguer establert.

El termini per presentar la petició de subvenció ja està obert, i finalitza dimarts 7 de novembre inclòs, i podran optar-hi persones físiques o jurídiques, a excepció d'entitats financeres o grans tenidors, que siguin propietàries d'habitatges i que l'hagin posat o el posin a disposició de la Borsa de lloguer social de l'Ajuntament entre l'1 de novembre de 2022 i el 31 d'octubre de 2023.

Les peticions s'hauran de realitzar preferentment per mitjans electrònics a través d'aquest enllaç, adjuntant el formulari de sol·licitud degudament emplenat i signat. En cas de resultar impossible la tramitació per mitjans electrònics, cal posar-se en contacte amb l'Oficina Local d'Habitatge enviant un correu electrònic a l'adreça habitatge@santfeliu.cat. També es pot contactar a través dels següents telèfons:

  • 627 81 35 83, de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h, i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h.
  • 661 87 51 26, de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h, i dilluns i dimecres de 16 18.30 h.

A banda d'haver incorporat de manera efectiva l'habitatge a la Borsa de lloguer social, les persones interessades hauran de complir una sèrie de requisits previs per poder optar a aquests ajuts. Entre aquests hi ha la condició de que l'habitatge compleixi els requisits urbanístics, d'habitabilitat, lliure, desocupat i en bon estat d'ús i conservació, i que estigui situat a Sant Feliu de Llobregat. L'habitatge també s'haurà de destinar a lloguer per un període mínim de tres anys, i s'ha d'acceptar la mediació de la Borsa. En cas que els llogaters deixin el pis abans de 12 mesos, aquest haurà de mantenir-se a la Borsa fins a completar el termini establert.

L'import de la subvenció serà variable en funció del preu de lloguer de l'habitatge que s'estableixi, i pren com a referència el percentatge de rebaixa sobre el preu de mercat referenciat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, un índex que actualment és de 10,55 euros per metre quadrat per a Sant Feliu. Concretament, se seguiran aquests trams:

  • Rebaixa del 20% al 30% sobre el preu de mercat, subvenció d'import equivalent al 0,260% del valor cadastral del immoble.
  • Rebaixa superior al 30% sobre el preu de mercat, subvenció d'import equivalent al 0,520% del valor cadastral del immoble.
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior