Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/04/2024 03:47:44

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament

Retiment de comptes del PAM 2023-2027

En aquests moments el Pla d’Actuació de Mandat 2023-2027 està en procés d’elaboració, amb la participació interna de l’equip de govern i els equips tècnics municipals. En darrera instància, s’habilitarà aquest espai per consultar i retre comptes del grau d’execució i assoliment del PAM 2023-2027.

Les primeres sessions de treball político-tècniques, celebrades durant la darrera setmana de gener de 2024, han donat el tret de sortida al procés d'elaboració del Pla d'Actuació de Mandat (PAM) 2023-2027. Els cinc grups de treball, configurats per membres de l'àmbit tècnic i polític, han treballat les principals línies d'actuació de l'actual PAM, amb l'objectiu de consolidar un document estratègic que marqui el full de ruta de l'acció de govern d'aquesta legislatura, lligar les actuacions del mandat amb el Pla d'Inversions i el pressupost, així com recollir les aportacions dels tècnics i tècniques municipals.

En total, durant els mesos de gener i febrer se celebraran cinc sessions de treball, una per cada grup que participa en el procés d'elaboració del PAM. La distribució dels grups de treball és la següent:

  • GT1 - Territori, Biodiversitat i paisatge
  • GT2 - Urbanisme, projectes i obres
  • GT3 - Serveis a les persones, comunitat i cohesió social
  • GT4 - Digitalització i governança
  • GT5 - Desenvolupament econòmic i promoció de la ciutat 

Finalitzades aquestes sessions, s'elaborarà l'esborrany del document del PAM 2023-2027 i s'exposarà a la ciutadania abans de la seva aprovació.

Finalment, es preveu que el PAM 2023-2027 es porti a aprovació definitiva al Ple municipal del març o de l'abril de 2024.

Un PAM alineat amb les agendes de desenvolupament sostenible i el soterrament

El marc estratègic de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i del PAM 2023-2027 està configurat per:

  1. L'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible: el PAM 2023-2027 pretén contribuir als ODS a través de les seves actuacions i generar impacte en les diferents dimensions de la sostenibilitat.
  2. L'Agenda Urbana (AU), que és una eina estratègica de planificació que cerca orientar les decisions i les polítiques que incideixen en el territori i en allò urbà amb una visió global, integrada i continuada en el temps. Amb aquest instrument es pretén assolir una ciutat més inclusiva, segura, resilient i sostenible. Actualment, Sant Feliu es considera projecte pilot de l'Estat en l'elaboració del seu Pla d'Acció de l'Agenda Urbana.
  3. L'Agenda Digital, que és una eina estratègica de planificació que estableix un marc de referència per al desenvolupament d'un municipi digital, sostenible i resilient; amb un territori connectat; una ciutadania digitalment apoderada i connectada; una economia digital en creixement; i una Administració digital, oberta, intel·ligent, inclusiva, social i col·laborativa que promogui aquest ecosistema.
  4. El soterrament i la transformació urbana de la nova centralitat: el PAM té una clara mirada posada en la planificació de la ciutat un cop s'hagin soterrat les vies del tren.

Un instrument de planificació operatiu i amb un seguiment continuat

El PAM 2023-2027 s'ha formulat com una eina de planificació operativa per accelerar la implementació de les agendes de ciutat, especialment l'Agenda Urbana, que actua com a marc de referència i preparar la ciutat per la transformació urbana de la zona alliberada post-soterrament.

Per tal de garantir l'operativitat es planteja un primer retiment de comptes del PAM dels anys 2024-2025, un altre per al 2026 i un darrer per al 2027. En aquest sentit, es desenvoluparà un sistema de seguiment de l'execució intern, que lideraran els grups de treball i una visualització oberta a la ciutadania.

Salta a la part superior