Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/06/2024 13:36:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Ets un ciutadà col·laboratiu? Participa en projectes d'empoderament digital

11/06/2015
Lectures: 3116
Ets un ciutadà col·laboratiu? Participa en projectes d'empoderament digital

Si ets una persona col·laborativa o t'agrada la innovació ara pots participar en projectes d'empoderament digital i portar a terme proves pilot de productes adreçats a la ciutadania intel·ligent i activa. La millora, en l'actualitat dels serveis públics de les ciutats i de l'ecosistema urbà, passa per reptes importants com és l'obtenció de dades. Així doncs, la nova App CitySense, desenvolupada a Màlaga, amb la finalitat de sumar dades per a la millora de la qualitat de vida comunitària. L'App convertveix al ciutadà en un autèntic sensor facilitant l'emissió d'informació en relació al transport i el mediambient.

El ciutadà podrá notificar, a més de dades com el soroll als carrers i la pressió atmosférica, les obres als carrers i els embussos mitjançant una imatge i una descripció. Aquesta iniciativa s'emmarca en un context d'escala global on es pretén augmentar la circulació i la transparencia de dades a disposició dels usuaris i les empreses. L'objectiu és doncs un desenvolupament de solucions i millores dels serveis.

A Sant Feliu, i gràcies a projectes com YUZZ, acceleradors de l'emprenedoria jove de base tecnològica, tenim exemples locals d'aplicacions mòbils, creades per joves de la nostra ciutat, que incorporen elements de ciutat i ciutadania intel·ligent a Sant Feliu Llobregat.

A la convocatòria 2014 del Centre Yuzz es va incubar l'app uCitizens, una aplicació que ofereix informació geolocalitzada d'interès per als ciutadans, creada i compartida pels propis usuaris. El projecte ha estat present a diferents esdeveniments del sector, com el congrés mundial de ciutats intel·ligents, l'Smart City Expo de Barcelona, o la 1a Setmana de la Co-Innovació al Baix Llobregat. A més, destaca la seva participació a l'iCity App Contest, on va rebre el segon premi en la categoria de ciutadania o el ressò que La Vanguardia va fer de l'aplicació "Amb uCitizens, portes la ciutat a la butxaca". La aplicació es pot descarregar a Google Play per tal de començar a compartir la informació que us interessa sobre la vostra ciutat.

Aquest 2015, Laura Rivera i Óscar López es van incorporar al Centre Yuzz Sant Feliu amb el seu projecte de ciutadania intel·ligent "POPULUS", una plataforma per gestionar esdeveniments locals per accedir a informació, alertes i comunicacions però també aspectes de participació ciutadana. Amb aquesta app la ciutadania podrà tenir tota la informació dels municipis a la seva ma i en una única aplicació, categoritzada per notícies, esdeveniments, punts d'interès, alertes o notificacions, comerços i promocions locals i la participació dels ciutadans enviant propostes de millora de la ciutat al seu ajuntament. En definitiva, una plataforma per facilitar que ciutat i ciutadania facin camí junts.

Així doncs, si tens un prototip d'aplicació mòbil per a la millora de la qualitat de vida comunitària a Sant Feliu o ja la estàs desenvolupant tens un espai a la Torre del Roser. Tant si únicament tens la idea com si ja ets un projecte o vols crear la teva start-up, vine i rebràs assessorament personalitzat (comunicació digital, finançament, estudis de mercat...), acompanyament per desenvolupar el teu CANVAS o pla d'empresa, espais de treball, coworking i intercanvi de coneixement, suport al testeig o presentació dels teus productes o serveis, difusió en canals corporatius específics de l'Ajuntament de Sant Feliu, etc.

I si ets una persona o una entitat o associació local amb inquietud per Internet, les TIC i la innovació, també tens el teu espai a la Torre del Roser. Et podem assessorar sobre com pots contribuir i formar part de projectes col·laboratius digitals i de territori intel·ligent a Sant Feliu. Els nostres dinmitzadors digitals del Punt TIC t'assessoraran de forma personalitzada sobre com participar en projectes de testeig, mapeig, sensorització, prototipatge i plantejament de reptes ciutadans per a una social smart city

Si vols ampliar informació pots contactar amb nosaltres al correu tic@santfeliu.cat, al telèfon 93 685 80 24 o passar-te pels espais de suport a l'emprenedoria i la innovació social digital de la Torre del Roser al carrer Joan XXIII número 14.

Acció subvencionada pel SOC  en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior