Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/06/2024 10:30:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Els joves del Sant Feliu Talent treballen el Pla Financer dels seus projectes

18/03/2024
Lectures: 356
Els joves del Sant Feliu Talent treballen el Pla Financer dels seus projectes

El passat divendres dia 8 de març de 2024, a les instal·lacions de CO-Innova Sant Feliu, es va dur a terme una de les sessions d'assessorament financer dins del programa Sant Feliu Talent, una iniciativa que fomenta la cultura emprenedora entre les i els joves estudiants de secundària de la ciutat. 

Aquesta sessió a la Torre del Roser va ser conduïda per Laura Benítez de Talent Factory que es va encarregar de posar la base dels coneixements a nivell econòmic i financer necessaris per poder elaborar dels projectes d'emprenedoria del jovent participant, "tant a nivell de model d'empresa, rendibilitat i recerca dels potencials clients com l'anàlisi de si el projecte serà viable o no i poder-ho detectar amb antel.lació per modificar allò que sigui necessari per aconseguir que es pugui posar en marxa".

Es van exposar les diferents possibilitats i recursos per poder recollir dades per l'el.laboració del projectes d'emprenedoria dels participants, com per exemple mitjançant el testeig a xarxes socials o enquestes google i, posant sota el seu coneixement, les diferents eines que tenen al seu abast i que els hi seran molt útils per obrir el ventall de possibilitats sobre el producte o servei que es vol oferir als seus futurs clients.

Una de les principals funcionalitats d'aquesta sessió d'assessorament per elaborar el seu propi pla d'empresa, ha estat explorar opcions per marcar quin serà l'objectiu del projecte empresarial i, a partir d'aquí, que es puguin establir les bases sòlides per tal que pugui tirar endavant.

També es va dedicar una part central de la sessió a la proposta de valor de la idea del projecte, que és el que marcarà la seva clau diferencial amb la resta de competidors que ofereixin els mateixos serveis o similars. Una bona idea, requereix de treball per elaborar-la i per presentar-la al món, i això es va manifestar en molts moments de la presentació com a quelcom essencial dins de l'exposició d'un projecte i d'un model d'empresa.

Cadascuna de les parelles de joves provinents dels diferents instituts de la ciutat, seleccionats i seleccionades pels seus projectes, van exposar les seves idees de negoci i veure, de manera més tangible, les potencialitats del que volen posar en marxa, i quins elements podrien millorar per arribar a perfeccionar el seu futur projecte d'empresa.

Finalment, se'ls va emplaçar a una nova trobada més endavant, per tractar temes com l'exposició de la idea del projecte, com promocionar-se i vendre el seu producte o servei, crear xarxa i, també, com poder constituir legal i administrativament, la seva empresa.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local."


Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior