Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/05/2024 07:26:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Plans i projectes de ciutat
Plans finalitzats

Plans i projectes de ciutat - Plans finalitzats

Pla Local de Prevenció de Residus 2017-2021

El Ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat de data 28 de Juny 2018 es va aprovar definitivament el Pla Local de Prevenció de residus 2017-2021. Des de l’Ajuntament pren consciència que la prevenció de residus ocupa el primer lloc de la jerarquia ecològica dels residus, fins al moment la major part de les polítiques públiques han centrat els seus esforços cap el reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha decidit dotar-se d’un Pla Local de Prevenció de Residus (PLPR) que li permeti contribuir als objectius de prevenció de residus que han assumit tant el Govern de la Generalitat a través del PROGREMIC 2007-2012 (Programa de Gestió de Residus Municipals) com l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través del PMGRM 2009-2016 (Programa Metropolità de Gestió de Residus Municipals), i adaptar-se als nous objectius de prevenció plantejats en el PRECAT20 2013-2020 (Programa general de Prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya).

Imatge representació "Prevenció compra 2a mà"Imatge representació "Prevenció no malgastar menjar"

El Pla Local de Prevenció de Residus de Sant Feliu de Llobregat (PLPR-SFLL) és un instrument clau del que es dota l’Ajuntament per a fer front als reptes estratègics i objectius en matèria de prevenció i gestió de residus durant els pròxims anys.

El present Pla estableix una planificació en un marc temporal de curt i de mitjà termini, des d’una perspectiva d’estratègia operativa i en un context mediambiental. Des d’aquesta definició, però, el Pla té també la voluntat d’esdevenir una contribució des de l’àmbit dels residus a una perspectiva àmplia vinculada al desenvolupament sostenible, l’ús eficient dels recursos i l’economia circular.

Els objectius del Pla Local de Prevenció de residus

L’aplicació del Pla pretén assolir els següents reptes estratègics:

 • Reduir la generació de residus per càpita.
 • Introduir nous hàbits i actituds en les estratègies de gestió de residus municipal.
 • Incrementar el grau de lideratge i concentració de l’Ajuntament en relació a les actuacions de prevenció de residus.
 • Millorar l’efectivitat dels recursos aportats a la gestió i prevenció de residus.
 • Augmentar le grau de sensibilització i participació de la població en general i de cadascun dels agents implicats en particular.
 • Obtenir dades quantitatives i objectes per valorar les mesures aplicables.

Aquests objectius estan basat en el concepte de jerarquia de residus, les prioritats de prevenció i les sinèrgies entre els diferents actors que hi participen, amb l’objectiu de:

 1. Promoure la PREVENCIÓ de productes de residus.
 2. REDUIR la generació de residus.
 3. Fomentar la PREPARACIÖ PER LA REUTILITZACIÓ.
 4. RESPONSABILITAR als productors.
 5. Aconseguir el COMPROMÍS dels agents econòmics.
 6. Fer arribar a la societat de forma clara el MISSATGE DE PREVENCIÓ I CONSUM RESPOSANBLE.
 7. Garantir la QUALITAT I TRANSPARÈNCIA de la informació.
Resultats: de 1 a 2 de 2
TítolURLMidaAccions
Juny 2018 - Document Pla Local de Prevenció de Residus Sant Feliu de Llobregat 2017-2021URL Juny 2018 - Document Pla Local de Prevenció de Residus Sant Feliu de Llobregat 2017-2021 (pdf)4.16 MB
Maig 2018 - Presentació Pla Local de prevenció de ResidusURL Maig 2018 - Presentació Pla Local de prevenció de Residus (pdf)2.50 MB
Salta a la part superior