Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/07/2024 11:31:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'empresa MTK Space fa possible integrar el desenvolupament social al món audiovisual sent innovadors i tenint un impacte econòmic local

23/06/2020
Lectures: 3465
L'empresa MTK Space fa possible integrar el desenvolupament social al món audiovisual sent innovadors i tenint un impacte econòmic local

El projecte MTK Space està dinamitzat i gestionat per 3 joves de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat amb una àmplia experiència dins del sector audiovisual i amb un arrelament i coneixement del teixit cultural i laboral de la ciutat molt fort. Està ubicat al polígon Matacàs i compta amb  750 m2, el qual està dividit en tres platós de rodatge i una zona de coworking.

MTK Space és un espai de treball col·laboratiu i multidisciplinari que satisfà les demandes del sector cultural i audiovisual potenciant les TIC, on es poden desenvolupar totes les fases de la producció i distribució dels projectes. Hi poden treballar tant membres de la cooperativa de manera individual com en col·laboració amb entitats externes, amb l'objectiu de generar i promoure un espai de treball cooperatiu.

Així, MTK Space vol ser un eix vertebrador per a la creació d'una xarxa de professionals del sector del Baix Llobregat i de l'entorn, que assessori i aculli tots aquells professionals i empreses que tinguin necessitats formatives, requereixin orientació o busquin noves connexions amb altres professionals, per crear una estructura sòlida i de cooperativisme.

Imatge d'un dels platós d'MKT Space Sant Feliu de Llobregat, com a lloc on s'ubica l'espai, i en especial l'ambient industrial del polígon Matacàs, pren una gran importància en el projecte. És un ambient fora de Barcelona, però que es beneficia de la proximitat dels serveis i dels proveïdors gràcies a unes connexions de transport privilegiades. Traient profit de la situació geogràfica, MTK Space dona servei a l'activitat de la rodalia de Barcelona (Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Vallès Occidental), ja que ofereix la possibilitat d'accedir a un espai de treball proper i equipat amb molts serveis. A més, a Sant Feliu de Llobregat i als voltants s'hi concentra un gran nombre de professionals del sector, amb projectes i necessitats que sovint només es troben a la ciutat de Barcelona. MTK Space no només acosta aquestes facilitats, sinó que també potencia l'economia local.

El model de funcionament es basa en els següents elements centrals:

  • Desenvolupament personal: Pla de formació intern continuat, conciliació laboral, comissió permanent de cures, borsa d'hores, ajuts als treballadors per desenvolupar projectes personals amb accés a instal·lacions i equipaments.
  • Innovació en processos i metodologies de rodatge, tecnologia, gestió organitzacional.
  • Difusió de l'Economia Social i Solidària: evidenciar i visibilitzar les moltes iniciatives amb càrrega de valor social i actitud transformadora que es duen a terme al territori en favor del model d'economia cooperativa, social i solidària.
  • Arrelament local: ampliar el teixit cooperatiu del territori i fomentar la transformació d'empreses cap a un model cooperatiu i d'economia social. Tenen un estret lligam amb els projectes de desenvolupament local i també fomenten el comerç local amb iniciatives i projectes propis o bé collaborant en la difusió d'altres projectes amb identitat de territori.
  • Intercooperació: generar vincles amb altres empreses, autònoms i entitats com a part de l'estratègia de sostenibilitat econòmica i social. Fomentar la creació de noves cooperatives i l'activació i consolidació del teixit cooperatiu al Baix Llobregat.
  • Transparència interna en matèria d'ingressos, despeses i retribucions.
  • Economia circular: fomentar els processos d'economia circular en els projectes desenvolupats a MTK Space a través de l'estudi, el seguiment i l'assessorament de cada projecte.
  • Internacionalització: crear un espai de referència al territori on les empreses internacionals puguin desenvolupar projectes o gravacions.

Què n'hem après?

Els principals resultats obtinguts de la cooperativa MTK Space indiquen que és possible integrar el desenvolupament social al món audiovisual i, a la vegada, continuar sent innovadors i tenir un impacte econòmic local.

Comparteix
Salta a la part superior