Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 09:32:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l'Smart City Expo World Congress 2013, Activitat: "Coworking, emprenedors i digizens"

20/11/2013
Lectures: 6614
L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l'Smart City Expo World Congress 2013, Activitat: "Coworking, emprenedors i digizens"

Activitat al Smart City Congress

Aquest matí Sant Feliu Innova al Smart City Expo World Congress ha donat veu als membres de la comunitat que formen part dels diferents eixos en els quals es treballa en el projecte de la regidoria de Noves Tecnologies per empoderar a la ciutadania cap a la construcció dels digizens.

L'activitat ha proposat una visió cronològica de la construcció d'aquests ciutadans digitals: escoles, emprenedoria i coworking.
Alguns dels projectes que s'estan portant a terme des de l'àmbit educatiu i que han estat presents:

  • el Banc del Temps de l'escola Gaudí,
  • la Santfepèdia desenvolupada per l'associació Arrels Locals i l'escola Mare de Déu de la Mercè ,
  • Qrs als carrers que ha portat a terme l'escola Verge de la Salut
  • l'aplicació mòbil EMeteo desenvolupada a  l'Escola  Mestral

Posteriorment els emprenedors Carlos Blasi de JMC Developers i la Sara Giménez de Prometteo han explicat els seus projectes, i la seva experiència emprenedora i col·laboradora.

En Xavier Plaza de Gestión del Conocimiento i en Joan Povedano de Povart Estratègia Digital han representat a totes les empreses que estan formant part activa dels espais de coworking CoWorkTIC dins del Punt TIC Torre del Roser.

Tots ells i el públic assistent han mantingut un enriquidor col·loqui respecte el paper de cadascun d'aquests projectes en la capacitació dels ciutadans, i s'han plantejat aspectes i algunes preguntes com les següents:

Com es pot valorar més la creativitat i donar suport les persones que tenen talent per innovar?   Serà clau el foment de la iniciativa emprenedora en el sistema educatiu?  Tenen de visitar més els empresaris les nostres escoles? És un error vincular l'emprenedoria com a solució a la crisi?
És la promoció del territori, la innovació i el desenvolupament empresarial la recepta per sortir de la crisi? S'ha de potenciar la col·laboració publico privada? El coworking o cotreball vol dir únicament "treballar conjuntament", o comporta tota una nova forma de treballar que no es basa únicament en el fet de compartir un espai comú? En la jornada de demà dia 21 l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat donarà a conèixer quines accions porta a terme en Govern Obert (Stand Diputació de BCN a les 13:00h) i en Open Data dins del projecte CloudBCN (Stand Ajuntament BCN a les 11.00h).

Comparteix
Salta a la part superior