Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 09:32:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Comunicat de tancament de l'Oficina Fem Barri

15/12/2015
Lectures: 10656
Comunicat de tancament de l'Oficina Fem Barri

El Projecte d'Intervenció Integral als barris de Can Calders i la Salut, impulsat per l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya en el marc de la Llei de Barris aplicada a tot el territori català, va tenir una durada de 8 anys (2006-2014), durant els quals es van desenvolupar múltiples accions amb l'objectiu de portar a terme la transformació urbanística i la millora de la cohesió social als barris de Can Calders i La Salut. En total es va fer una inversió de prop d'11 milions d'euros. Una de les darreres actuacions d'aquest projecte va ser la construcció i posada en funcionament del Centre Cívic Les Tovalloles per tal de dotar als barris d'un equipament de referència per a la dinamització social i cultural.

Malgrat aquest Projecte va finalitzar el desembre de 2014, el programa complementari Treball als barris, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya amb l'objectiu de millorar la qualificació professional dels veïns i veïnes dels barris ha continuat vigent durant l'any 2015. Durant aquest any s'han desenvolupat diverses accions per millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris (plans d'ocupació, Casa d'Oficis, Dispositiu d'inserció sociolaboral, cursos de formació...).

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha reeditat la subvenció per al programa Treball als barris a Sant Feliu de Llobregat per a l'any 2016, destinant 440.600€ per al desenvolupament de diferents programes amb l'objectiu de millorar la qualificació professional i facilitar l'accés al món laboral del veïnat de Can Calders i La Salut. Entre aquests programes que es desenvoluparan durant l'any 2016, cal destacar diferents plans d'ocupació, programes de formació i treball per a joves, cursos de formació ocupacional, i accions vàries d'acompanyament en la recerca de feina. Així doncs, els serveis que actualment desenvolupen els professionals de Treball als Barris tindran continuitat durant l'any 2016.

Aquest any 2015 les accions de Treball als barris s'han desenvolupat a diversos equipaments entre els que destaca l'Oficina Fem Barri. Aquesta Oficina municipal s'havia instal·lat als barris l'any 2007 amb l'objectiu de gestionar les accions del Projecte Fem Barri, finalitzat l'any 2014. Progressivament, les accions que es desenvolupaven en aquesta Oficina s'han anat traslladant al Centre Cívic Les Tovalloles, com a nou equipament de referència per als veïns i veïnes de Can Calders i la Salut.

Així, de cara a l'any 2016 les diferents accions de Treball als barris que es feien a l'Oficina Fem Barri es desenvoluparan a diferents equipaments municipals. Per mantenir la presència d'aquest programa als barris, algunes de les accions es desenvoluparan al Centre Cívic Les Tovalloles, com a espai de proximitat als veïns i veïnes.

També cal destacar que les condicions d'execució de les accions establertes pel Servei d'Ocupació de Catalunya es mantenen i per tant aquest programa de Treball als barris, continuarà garantint en els mateixos termes la preferència per la participació en les mateixes dels veïns i veïnes de can Calders i La Salut.

Comparteix
Salta a la part superior